dilluns, 13 de març del 2017

Movem Tortosa, el PSC i la CUP denuncien la manca de debat polític i les males formes de l’equip de govern a Tortosa

Els tres grups d’esquerres de l’oposició han comparegut després de que en els darrers plens el govern de Convergència i els Republicans han rebutjat sistemàticament totes les propostes de l’oposició

El portaveu de la CUP, Xavier Rodríguez, ha manifestat que davant de la situació delicada que pateix Tortosa, de pobresa, precarietat laboral, atur, de gent jove qualificada i no qualificada que marxa no ens podem permetre el luxe de rebutjar propostes en positiu com s’està fent en els darrers plens. “Com es pot rebutjar una proposta per a que una empresa com Tesla Motors pugui implantar-se a Tortosa i donar feina a la gent aturada? O com es pot rebutjar una proposta per atendre les demandes de la gent que ha patit els abusos de les entitats bancàries per les clàusules sòl i vol recuperar els seus diners? O com es pot rebutjar una proposta en positiu per afavorir la implantació de noves activitats al Mercat Municipal? O com es pot mentir quan es presenta una moció per a que Tortosa entri dintre de la Ruta Europea del Modernismes i dir falsedats per no reconèixer que durant 3 anys el govern no ha fet la feina?” ha dit Rodríguez. El portaveu de la CUP també ha manifestat la seva decepció de com es fa política a l’Ajuntament de Tortosa “és una vergonya la manca de debat polític amb què el govern té sumida a la ciutat”

El portaveu del grup socialista, Enric Roig, ha manifestat que la manera de governar de Bel no ha canviat en els darrers temps, que ja ve de l’anterior mandat, del de Convergència i Unió. Des de fa anys, els grups de l’oposició venim patint un maltractament institucional constant. Des de fa anys ja denuncien que per a Bel i Roigé l’oposició només es dedica a posar pals a les rodes. ”Demanar informació, denunciar els constants tics autoritaris, evidenciar els constants incompliments i fracassos, denunciar que els tortosins i tortosines tenen problemes i ho estan passant malament, fer propostes i esmenes als pressupostos i a les ordenances per millorar la vida dels que més pateixen i que hagin de pagar menys, defensar els comerciants, els emprenedors i les iniciatives empresarials, els aturats, els que ho estan passant malament, els afectats pels desnonaments, els que menys tenen, els joves... és posar pals a les rodes. En definitiva, fer oposició és posar pals a les rodes” ha dit Roig.

Segons Roig el govern continua entestat en aquesta postura i la ciutat està com està i no ho volen reconèixer perquè Tortosa es troba immersa en un estat d’aturada general, està bruta, fosca i mancada de manteniment, no és la capital de les Terres de l’Ebre, no és la potència industrial que hauria de ser i no crea riquesa ni genera ocupació. “Estem davant de la postveritat. Roigé i Bel són el més pur estil Trump a la tortosina. Menteixen i saben que menteixen” ha reblat Roig, ”sempre amb el simplisme del “i tu més” .

Finalment, Francesc Vallespí, en representació de Movem Tortosa, ha ratificat les paraules dels altres grups municipals i ha volgut donar a entendre que el problema a Tortosa està en el suport del grup municipal d’Esquerra Republicana que ha tornat a donar la majoria absoluta al govern de Bel i que “si el Sr. Monclús hagués escoltat els vots de la ciutadania i hagués tingut el valor de ser alcalde a la ciutat avui s’aplicarien les politiques d’esquerres a la ciutat.”

“Durant tota aquesta legislatura hem viscut al saló de plens la renúncia ‘ERC a ser un partit d’esquerres. Mocions de cuitat, mocions socials, mocions d’ajut als més febles, mocions d’ajut a les dones, etc. rebutjades perquè el “jefe” així els ho ha manat. Submissió total en ple segle XXI” ha reblat Vallespí afegint que “els dos últims mesos setze mocions han estat rebutjades. I aquestes setze mocions han estat les que més tocaven temes de ciutat i les més socials” Finalment ha volgut fer “una estirada d’orelles a ERC que ni tan sols ha bescanviat el seu suport a Convergència en exigir al Sr. Bel i la Sra. Roigé educació i respecte per a totes i tots els regidors”

Els tres grups han volgut fer aquest anàlisi manifestant que si això continua així es va cap a l’opacitat i l’obscurantisme, cap a la crispació interessada i constant de la política municipal i cap el linxament públic de tot aquell que no lloï l’obra de govern convergent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada