dilluns, 13 de març del 2017

L'oposició de Tortosa carrega contra el govern de "Junts pel No" per rebutjar les seues mocions dels últims plens




Els grups municipals de Movem Tortosa, el Partit dels Socialistes i la CUP han esclatat contra el govern de CiU i ERC, que ja han batejat de "Junts pel No". Denuncien que les mocions que presenten al ple són rebutjades sistemàticament. 

En l'últim ple els grups de l'oposició (inclòs el PP) van presentar 16 mocions, que van ser totes rebutjades. El mateix va passar al ple del mes de febrer. Segons els portaveus dels tres partits d'esquerra de l'oposició, que aquest dijous han comparegut plegats, l'actitud de Ferran Bel segueix sent autoritària després de 10 anys d'alcaldia. "Continuem amb unes pràctiques feudals on hi ha un amo i senyor - l'alcalde - uns cortesans - els regidors del govern - i uns súbdits callats i atemorits. Estos fets es repeteixen continuament i s'han allargat estos dos anys de mandat", ha reblat el regidor de Movem Tortosa, Paco Vallespi. 

Per la seua banda, el portaveu municipal del PSC, Enric Roig, acusa al govern de Ferran Bel d'intentar acallar políticament l'oposició. "El que volen és que no presentessem mocions. La estratègia és esta: ja us cansareu... No ens cansarem. Nosaltres seguirem sent la veu dels tortosins i tortosines que representem". Roig afegeix pel govern de Bel i Roigé, fer oposició "és posar pals a les rodes". 

Els tres grups de l'oposició també han acusat als regidors del govern municipal i en concret a l'alcalde de "mentir, dir mitges veritats i de confondre als ciutadans" durant els debats de les mocions als plens. "Lamentem que no se donen arguments polítics i ideologics per contrarestar les propostes que fa l'oposició sinó que s'està recorrent a les mentires", ha dit el portaveu de la CUP-AE, Xavi Rodríguez. 

Esquerra Republicana també ha estat objecte de crítiques. Lamenten que ara els republicans voten en contra de propostes que quan eren a l’oposició hi donaven suport. Qui ha estat més contudent contra ERC ha estat Paco Vallespí. "Durant tota aquesta legislatura hem viscut al saló de plens la renúncia d‘ERC a ser un partit d’esquerres. Mocions de cuitat, mocions socials, mocions d’ajut als més febles, mocions d’ajut a les dones, etc. rebutjades perquè el 'jefe' així els ho ha manat. Submissió total".

Publicat el dijous 9 de març de 2017 a ebredigital.cat i Canal Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada