dimecres, 29 de març del 2017

El PSC presenta una proposta al Ple per demanar que els ciutadans i ciutadanes no hagin de pagar la plusvàlua d’aquells immobles que no hagin augmentat realment el seu valor

A més ha fet una altra proposta demanant una intervenció immediata per a la millora del parc de Lluís Companys a Ferreries donat el seu estat actual

La plusvàlua és, genèricament, un augment de valor produït per causes externes i molt sovint es fa referència a "la plusvàlua" en parlar de l'impost que grava l'increment de valor d'un bé immoble com pisos, locals, etc. quan se'n fa una transmissió.

Actualment aquest impost s’aplica automàticament tot i que no s’hagi produït l’increment de valor dels terrenys objecte de l’impost. ”Entenem que no és just ser que els ciutadans paguin un impost per haver venut el seu terreny si realment no s’ha produït un guany en la venda” ha manifestat Roig, que ha explicat que “el passat 17 de febrer es va conèixer una sentència del Tribunal Constitucional que es pronuncia en contra d’aquesta aplicació automàtica de l’impost en els supòsits provats en que no hagi tingut lloc un increment de valor. Aquesta sentència pot sentar precedents i donar lloc a reclamacions i processos judicials que esdevinguin un impacte notable sobre les finances municipals ja que aquest impost és una de les principals fonts d’ingressos a nivell municipal. A més hem d’estar al costat dels tortosins i tortosines i facilitar-los la feina a fer en el cas que presentin reclamacions per un cobrament indegut, a la vista de la sentència del Tribunal Constitucional”.

Per tot això el grup del PSC ha volgut presentar aquesta moció, per instar al Govern de l’Estat a que adapti la normativa actual de l’impost “de manera que aquest no s’apliqui de manera immediata si es pot demostrar que no hi ha hagut increment de valor i al mateix temps que els ajuntaments no es vegin perjudicats per la davallada d’ingressos que pot resultar de la judicialització d’aquest tema, rebent compensacions per part del Govern en cas de que hagin de retornar els diners reclamats pels ciutadans.” ha explicat Roig.

Moció per demanar una intervenció immediata per la millora 
del parc de Lluís Companys de Ferreries

El nord del barri de Ferreries és una zona principalment de caràcter residencial i a ella es troba el parc de Lluís Companys, un espai urbà que ha de suposar un espai d’esbarjo proporcionant el mitjà adequat per al desenvolupament quotidià dels ciutadans d'una forma estructurada i fluida. Aquest espai urbà compta des de l’any 2015 amb una Zona d’Esbarjo Canina i s’anomena Parc Urbà “President Lluís Companys i Jover” des del 15 d’octubre de 2015, per acord majoritari del ple del nostre Ajuntament, dia en el que també en el mateix parc es va inaugurar un monument en memòria del President Companys.

En paraules del portaveu socialista, Enric Roig, “aquest hauria de ser un dels principals espais d’esbarjo de la ciutat però el seu pèssim estat actual, ple de brutícia, amb mobiliari en mal estat, paviments aixecats, presència d’excrements d’animals, voravies inacabades, entre d’altres, evidencia la manca de manteniment de l’espai públic, tal com vam denunciar en roda de premsa la setmana passada. Tot i que el nostre partit fa accions per conscienciar a la ciutadania de que cal tenir cura de l’espai públic, l’Ajuntament ha de vetllar pel seu correcte manteniment.”

A la proposta presentada el grup socialista demana que s’intervingui de manera immediata al ”Parc Urbà del President Lluís Companys i Jover” per la millora urgent de la imatge de la plaça, de les zones verdes, dels paviments, del mobiliari urbà i que es dignifiqui la imatge del monument a l’insigne polític català. Així mateix es proposa que es prenguin les mesures per tal de millorar el funcionament de la zona d’esbarjo canina davant de la gran quantitat d’excrements que hi ha pel Parc i que es prenguin les mesures per evitar la mala imatge que dona veure envasos de begudes alcohòliques escampats per tot el parc.

Es tracta de dues mocions de cara a millorar la vida dels tortosins i tortosines, una de les prioritats dels socialistes, en les que hem d’anar tots junts per vetllar per la imatge de l’espai públic i de la ciutat i pels drets dels seus ciutadans i ciutadanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada