dijous, 27 de juliol del 2017

El PSC de Tortosa exigeix que el pont de l’Estat “sigui accessible per tothom”

Després de veure els primers resultats de les obres del pont de l’Estat, el PSC de Tortosa ha lamentat que aquest no tingui en compte les persones amb mobilitat reduïda així com a la gent gran. “És un error aquesta remodelació del pont” ha definit el portaveu socialista, Enric Roig, qui ha afegit que el pont “continua tenint moltes mancances i ja ha provocat algunes caigudes”. Els socialistes consideren que ha estat una “obra improvisada i feta amb presses” i que per això “presenta deficiències de seguretat”. Roig ha explicat que “el que calia era reformar els passos, les baranes i fer passar les bicicletes pel pont roig, ja que ara escanya el pont en els seus accessos”. Asseguren que alguns veïns ja han ensopegat i que les baranes ja s’estan desconjuntant, i que per tant, no s’hi estableixen les mesures de seguretat pertinents.

Els socialistes afirmen que la remodelació no té en compte les normatives espanyoles i catalanes vigents. Segons la normativa del Codi Tècnic d’Edificació els itineraris accessibles de més de 6 metres de llargada no poden superar un pendent del 6%. Roig ha matisat “que la normativa també exigeix que els trams no poden superar els 9m de longitud i que aquests han d’estar separats per replans 1’5m”. Els socialistes han mostrat que la nova rampa construïda al costat dret del pont té uns 60 metres de longitud i uns 5 metres d’alçada que provoquen un 10% de pendent. “Hem de tenir en compte que als pressupostos participatius la ciutadania va votar millorar les rampes d’accés a les voreres per a la gent amb discapacitat, però que el govern no ha pogut fer una obra que ho garanteixi” ha recordat Roig. També han tingut en compte la normativa catalana que tot i ser menys restrictiva, les obres tampoc compleix.

“Encara hi som a temps” ha declarat Roig “almenys que un accés des de Tortosa a Ferreries compleixi aquesta normativa”. Roig també ha alertat que aquestes modificacions podrien superar el milió i mig d’euros. També ha posat sobre la taula que les obres no tenen en compte el patrimoni: “Crec que és molt indigne que un pont d’esta categoria que tenim a la ciutat fet per l’enginyer Eduardo Torroja per posar xapetes d’alumini blanc per tapar uns leds de colors. Crec que patrimoni aquí també ha fallat, perquè si al casc antic no es pot posar una porta d’alumini perquè és zona protegida, a l’Ajuntament de Tortosa també se li ha de dir que certes coses no es poden fer”.

Publicat el dimecres 26 de juliol de 2017 a imaginaradio.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada