dijous, 27 de juliol del 2017

El PSC denuncia que les rampes del pont són inaccessibles per a persones amb discapacitat


El PSC de Tortosa ha denunciat que les noves rampes del pont de l’Estat són inaccessibles per a persones amb cadira de rodes o amb mobilitat reduïda. El portaveu del PSC, Enric Roig, ha explicat que les rampes no compleixen ni amb la normativa catalana ni l’espanyola pel que fa a l’accessibilitat de persones amb discapacitat a infraestructures d’aquest tipus ja que per cada 20 metres de rampa hi hauria d’haver un replà, més tenint en compte que el desnivell és d’un 10%. També ha denunciat que no s’han instal·lat passamans a les baranes. 

D’altra banda, els socialistes han lamentat que s’hagin tapat amb planxes les arcades del pont per posar-hi leds, sense tenir en compte el seu valor patrimonial ja que són les primeres de l’Estat espanyol realitzades amb soldadura elèctrica per part de l’enginyer del pont Eduardo Torroja. 

Els socialistes també han denunciat que les lloses de pedra de la passarel·la no estan alineades i que ja són diverses les persones grans que han caigut. 

Després de la roda de premsa del PSC sobre les obres de reforma del pont de l’Estat, el govern municipal de Tortosa ha manifestat el següent: 
"1.- El projecte de reforma integral del pont de l’Estat compleix amb la normativa vigent en matèria d’accessibilitat, concretament s’ajusta al Decret 135/1995 del Codi d’Accessibilitat Urbanística de Catalunya. L’arquitecte autor del projecte, Xevi Bayona, precisa a més que el pendent de la rampa d’accés és del 8%, no pas del 10% com assenyala erròniament el portaveu del PSC. 
2.- Com qualsevol altre projecte, el de reforma del pont va estar a exposició pública, finalitzada la qual no va rebre cap tipus d’al·legació en aquest sentit per part del PSC, circumstància que no s’entén després de les acusacions que ha fet el portaveu d’aquesta formació durant les útimes hores."
Publicat el dimecres 26 de juliol de 2017 a marfanta.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada