divendres, 7 de juliol del 2017

Enric Roig es converteix en el primer president socialista del Consell Comarcal del Baix Ebre

El regidor tortosí, que ha pres possessió del càrrec fruit de l'acord de govern amb ERC, ha promès treballar des de la humilitat, transparència i responsabilitat pel futur de la comarca

Enric Roig Montagut ha pres possessió avui del càrrec de president del Consell Comarcal del Baix Ebre fruit de l'acord de governabilitat entre el PSC i ERC. El regidor tortosí, que ha substituït l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, s'ha convertit així en el primer president socialista de la història de l'ens comarcal.

Roig ha estat acompanyat pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta i pels diputats al Congrés, Joan Ruiz i al Parlament Rosa Maria Ibarra, així com per alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores i altres càrrecs i militants socialistes. El dirigent ha apel·lat als valors socialistes i ha citat a l'exministra Carme Chacón refermant el compromís de continuar treballant "des dels valors instrínsecs del socialisme: llibertat, igualtat, fraternitat, justícia social, pau i solidaritat.”

L'edil ha iniciat el seu discurs citant al poeta tortosí Gerard Vergès i ha tingut un gest de complicitat amb l'expresident Andreu a qui li ha regalat un llapis. "Un llapis de fuster, una eina imprescindible en molts oficis, com el de mon iaio, un home de paraula i de fermes conviccions. Vull que sigui la renovació del nostre pacte no escrit. Dani, continuem dibuixant junts el futur del Baix Ebre!”, li ha expressat. I ha recordat el diàleg i consens aconseguit aquests dos anys per una entesa que “ha estat total i molt beneficiosa per a la nostra comarca.”

Roig ha assegurat que fins ara ja s'han superat àmpliament els objectius marcats i n'ha destacat l’impuls a les polítiques socials, l’atenció a les persones, la creació d'ocupació, la promoció i activació econòmica, el turisme sostenible, la gestió ambiental i la política institucional. Quant a les prioritats de la seva presidència ha enumerat l’acord de concertació territorial pel desenvolupament econòmic i l’ocupació; la implantació del Servei d’Intervenció Socioeducativa; l'aposta per la Via Verda i el cicloturisme obrint l'antic traçat del carrilet de Tortosa a la Cava; l'impuls a l'Ebreterra; reformular el paper del Centre d’Estudis Històrics Comarcals del Baix Ebre; estar al costat dels ajuntaments en la gestió i tractament dels residus; posar en marxa la planta de transferència d'envasos lleugers de l'Aldea; l'aposta per la transparència amb les borses de treball, i iniciar la valoració dels llocs de treball en el marc de la negociació del conveni col.lectiu.

Roig que ha tingut paraules d'agraïment per als consellers i conselleres, especialment per a les alcaldesses Maria Beltran i Teresa Forés, i per als treballadors i treballadores, ha tingut un record especial per a la seva família. I s'ha posat a disposició dels alcaldes i alcaldesses i els representants dels 14 pobles i les 3 EMD amb un clar compromís: “Treballar des del compromís amb humilitat, transparència i responsabilitat pel futur de la nostra comarca.”


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada