dijous, 27 de juliol del 2017

Roig: “la reforma del Pont de l’Estat deixa un pont que no és per a tots”

Manel de la Vega: “En aquesta obra primen els colors nocturns per davant de solucionar els problemes d’accessibilitat”

Amb aquestes paraules el grup municipal socialista ha tornat a evidenciar el fracàs de les obres de reforma del Pont de l’Estat, en aquest cas concret pel que fa a l’accessibilitat. Segons ha exposat el portaveu socialista, Enric Roig, “als problemes i inconvenients que ha ocasionat aquesta reforma cal sumar un altre i és que aquest pont no dona compliment a les normatives d’accessibilitat en vigor el que fa que aquest no sigui accessible per tothom”. “I encara que poden dir que les anteriors rampes tampoc complien, ara s’han fet de nou i, per tant, ara haurien d’haver donat solució al problema fent-les accessibles per tothom”.

Roig ha explicat que els l’accés dels vianants cap a Ferreries es fa a través de dues rampes que no són accessibles. “La rampa del carrer Pintor Gimeno fa més de 60 m de longitud, sense cap replà intermig, per salvar un desnivell d’uns 6 m i té una pendent aproximada del 10%. El codi tècnic de l’edificació especifica que els trams han de tenir una longitud màxima de 9 m, amb un pendent màxim del 6% i replans intermedis de 1,50 m. D’altra banda el Codi d’Accessibilitat de Catalunya especifica que la longitud màxima dels trams ha de ser de 20 m, amb replans intermedis d’1,50 m i un pendent màxim del 8%, tot i que recomana un 6%: Per tant la nova rampa no dona compliment a cap de les normatives no sent, per tant, accessible.”

El regidor socialista també ha fet incidència en el tema de les baranes en tant en quant “d’acord amb la normativa les rampes han de tenir baranes amb passamans als dos costats, L’actual rampa té barana únicament a un costat i està dissenyada per no caure, però no per agafar-se”. “Vostès s’imaginen el que suposa per a una persona amb crosses o amb cadira de rodes superar aquesta rampa de més de 60 m d’una tirada, sense replans per poder descansar o passamans per agafar-se? Ja s’han donat casos en què vianants han hagut d’ajudar a persones en cadira de rodes perquè no podien arribar al final. Això és indigne!” ha reblat Roig.

Per al grup socialista aquests fets refermen el fracàs d’aquesta obra semifaraònica i se sumen a altres aspectes com permetre que s’hagin col·locat unes planxes metàl·liques per amagar els led’s. Com ha recordat el regidor Manel de la Vega “aquest pont, obra de l’enginyer Eduardo Torroja va ser el primer pont a Espanya fet amb soldadura elèctrica, el que el fa especialment important i amb determinades intervencions s’ha desvirtuat. Entenem que com a part del patrimoni de la nostra ciutat el govern hauria de ser més curós en qualsevol intervenció”

Estem davant d’una obra feta a preses i sense projecte “per tant, aquest no és un pont per a tots, igual que la nova piscina no és per a tots, perquè no hi ha piscina descoberta d’estiu, i la ciutat del govern de Bel no és per a tots. On està la zona d’oci per als joves o el local per a la gent gran al Temple? Hem de redibuixar Tortosa per a que torni a ser una ciutat que es preocupa i té cura de les persones, del seu patrimoni i de ferla vida fàcil als seus habitants” ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada