dimarts, 4 de juliol del 2017

Roig: “a Tortosa ens hem de veure amb un govern, el de Junts X NO, que no vol plantar cara al govern de la Generalitat”

CiU i els Republicans de Tortosa rebutgen la moció socialista que instava a la Generalitat a complir l’acord del Parlament i redactar el projecte del Nou Hospital

El ple del mes de juliol ha evidenciat que el govern de Tortosa ja no pensa el mateix que l’any 2011 a l’hora de defensar la construcció del Nou Hospital de les Terres de l’Ebre a Tortosa. Davant la moció presentada pel grup municipal del PSC, en la que es volia instar al govern de la Generalitat a que procedeixi a la redacció del projecte constructiu d’aquest equipament, el govern ha votat en contra argumentant que cal anar a un nou model d’atenció domiciliària, evitant hospitalitzacions llargues, que no justifica un nou hospital i arremetent contra la consellera Marina Geli, impulsora del projecte, ara a les files de Junts X Sí.

En paraules del portaveu socialista, Enric Roig, “amb aquesta proposta volíem refermar l’acord unànime del ple de l’Ajuntament de Tortosa del 7 de febrer de 2011 en la defensa d’un nou hospital a Tortosa, però pel que es veu ara aquesta ja no és una prioritat per al govern.” “El problema és que des d’aquell moment les circumstàncies no han canviat, al contrari, han empitjorat. Les retallades han afectat els serveis i aquests s’han vist reduïts i la realitat és que l’Hospital Verge de la Cinta s’aguanta per la professionalitat i responsabilitat del seus treballadors i treballadores, perquè el que han fet els governs de la Generalitat des de 2010 és desmantellar-lo.” Ha matisat Roig.

Per al grup socialista la proposta que presenta el govern de la generalitat de millorar els aparcaments i els accessos no és una solució vàlida i no s’entén que es gastin 30 milions d’Euros en mobilitat i aparcaments en compte de redactar un nou pla funcional, fer un nou projecte i invertir en equipament sanitaris. “No entenem com el govern de Junts X NO, no vol complir l’acord del Parlament. Entenem que en aquests anys la tecnologia ha millorat molt i per tant, cal cercar nous models d’atenció hospitalària, però això no justifica la desinversió a les Terres de l’Ebre en política sanitària. Una vegada més la Generalitat abandona a les Terres de l’Ebre al segle XX i situa a la resta de Catalunya al segle XXI.” “Però el que més ens dol és que des de l’Ajuntament de Tortosa no es vulgui reclamar allò que és just i necessari per a Tortosa i per a les Terres de l’Ebre.” ha reblat Roig.

Tampoc s’aprova la moció per la instal·lació de minideixalleries

El PSC havia presentat al ple de juliol una altra moció que demanava impulsar la instal·lació de minideixalleries que permeten la recollida de residus domèstics com ara CD’s, bombetes, piles o cartutxos de tinta, que es poden reciclar però que mereixen un tractament especial.

Roig ha explicat que “aquests elements s’instal·len als nuclis urbans i inclouen dipòsits per recollir aquests residus facilitant als usuaris el reciclar aquestes deixalles fomentant el civisme i protecció del medi ambient.” “Existeixen experiències a altres municipis (Sant Cugat, Gavà, Roses, Figueres, Vic, etc.) i creiem que Tortosa hauria de demostrar la seva capitalitat en temes de reciclatge i aposta pel medi ambient amb mesures com aquesta.” Ha exposat Roig, qui ha lamentat que “una vegada més el govern fa oïdes sordes a les nostres propostes, que són gestos positius per millorar la vida dels tortosins i tortosines i, en aquest cas, apostar pel medi ambient i la sostenibilitat.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada