dijous, 23 de novembre del 2017

El Consell Comarcal del Baix Ebre dóna suport a la Casa d’Acollida de Tortosa amb una aportació de 3.000 euros

En els 22 anys que funciona la Casa, les germanes paüles han acollit prop de 20.000 transeünts, 793 dels quals aquest 2017 fins octubre

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, ha lliurat avui, en nom de la institució, un ajut de 3.000 euros a la Casa d'Acollida de Tortosa, creada per Càritas Interparroquial fa 22 anys i gestionada per la comunitat de germanes de la companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicent de Paül. Enric Roig ha lliurat aquests diners al president de la Fundació Casa d'Acollida de Tortosa, Luís Lamote de Grignon, que estava acompanyat per la religiosa Sor Teresa Andrés, responsable de la gestió de la casa. Prèviament, tots dos han acompanyat el president i el conseller comarcal Ramon Brull en una visita per totes les dependències de la Casa d'Acollida, ubicada al convent de la Puríssima Concepció Victòria, al nucli antic de Tortosa.

ImatgeEn els 22 anys que funciona la Casa, les germanes paüles han acollit prop de 20.000 transeünts, 793 dels quals aquest 2017 fins el mes d'octubre. Les dades aportades per aquesta Fundació palesen l'important servei social que hi desenvolupen. Així, per exemple, aquest any, segons les dades comptabilitzades fins el 31 d'octubre han servit 780 esmorzars, 810 sopars i han lliurat 4.329 entrepans. A més, cal afegir 510 bosses amb menjar per a famílies necessitades. Des que van obrir portes el 1995, cada any, gairebé un miler de persones de pas i sense recursos han evitat dormir al ras perquè gràcies a aquesta Casa d'Acollida han tingut un sostre, un plat i un lloc per descansar.

ImatgeEl president comarcal, Enric Roig, un cop lliurat l'ajut, ha remarcat el treball que desenvolupen, des de la Casa d'Acollida, les germanes de la companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicent de Paül, que enguany precisament celebren el quart centenari de la fundació de la congregació. "És la nostra obligació col·laborar amb fundacions com la Casa d'Acollida que presten aquest servei desinteressat pels més desvalguts", ha afegit Roig.

El president de la fundació Casa d'Acollida, Luís Lamote de Grignon, ha agraït aquesta aportació econòmica de la institució comarcal i ha indicat que "Tortosa és molt solidària i és una gran satisfacció tenir al nostre costat a institucions com el Consell comarcal del Baix Ebre que col·laboren a mantenir aquest servei". Per la seva part, sor Teresa Andrés, ha destacat que aquest ajuts contribueixen "a dignificar la vida d'aquelles persones que no tenen una casa on dormir".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada