divendres, 17 de novembre del 2017

Roig: “Aquest és el pressupost de l’engany, perquè el govern de Bel sap que no són els pressupostos que necessita Tortosa”

El grup municipal socialista no pot donar suport a un pressupost continuista que no aposta per la creació d’ocupació, per la justícia social ni per la promoció econòmica de la ciutat

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa ha anunciat que no pot donar suport als pressupostos que el govern de CiU, amb el suport dels Republicans de Tortosa, planteja per al 2018. El portaveu socialista, Enric Roig, ha dit que es tracta “d’un pressupost de l’engany. Fruit d’un govern, el de Junts X NO que no es cansa d’enganyar. Ho han fet amb el tema del procés, produint una important fractura social que ha trencat famílies i amistats; una fractura econòmica que ha donat lloc a la marxa de més de 2.500 empreses, a un descens en el turisme, a que siguem la comunitat on més ha crescut l’atur a l’octubre i, en definitiva, a una manca de confiança en Catalunya i les seves institucions.” 

Roig ha insistit en que ”aquesta gent ens han fet caure al parany d’una suposada Ítaca i ara reconeixen que no estaven preparats i que hi ha altres solucions, aquesta gent legitimen un president fugit que ens ha deixat sense govern i amb l’aplicació del 155, tot i que tenien l’oportunitat d’aturar-ho convocant eleccions, portant-nos a l’actual situació. Ara, per tant, era el moment de canviar, de fer un tomb i preocupar-se de nou per les persones, per l’ocupació, per la sanitat, per l’educació, per la promoció econòmica. I això vol dir un presentar uns pressupostos arriscats que apostin per la ciutat i pels seus ciutadans i ciutadanes. En canvi el govern torna a presentar uns pressupostos continuistes i poc creïbles, i que saben que no són els que necessita la ciutadania.”

El PSC ha qualificat el pressupost de ser absolutament continuista i en la línia dels darrers anys. “Bel diu que són uns pressupostos expansius, però nosaltres pensem que són implosius ja que són el clar reflexe de les contínues fallides d’aquest govern: la reforma del Pont de l’Estat, el projecte de piscina, els contractes de neteja i d’enllumenat, la zona blava, el pàrquing del Carrilet o la Fira ExpoEbre, entre d’altres” ha recordat Roig.

No podem donar suport als pressupostos perquè no aborden els principals problemes de la ciutat que són l’atur i el creixement econòmic. I per tant és un pressupost que no genera cap confiança per a realment creure que servirà per ajudar a sortir als tortosins i tortosines d’aquesta crisi que ens està colpejant.

Uns pressupostos que no preveuen millorar substancialment el manteniment de la ciutat en un moment on és bàsic per la comerç i el turisme donar una bona imatge davant dels moments que estem patint; que únicament ha augmentat en inversions perquè inclou la construcció de les piscines i accions puntuals com l’actuació davant de la Catedral o millores a l’auditori. Discrepem de l’ordre de prioritats del govern de Junts X NO a Tortosa, en el que els Republicans de Tortosa continuen donen suport a polítiques de la dreta tortosina, oblidant que suposadament són un partit d’esquerres.

No creiem que aquest sigui el pressupost que ens ha d’ajudar a sortir de la crisi, per això des del grup municipal es van aportar una sèrie de propostes per millorar que, en paraules de la regidora Dolors Bel “no han estat avaluades ni acceptades, argumentant que s’han presentat fóra de temps per poder incorporar-les tot i haver-les presentat quan el govern va començar a parlar del pressupost, però han fet el de sempre i, una vegada més. demostren que no volen res que vingui de l’oposició ni que participem en la confecció d’un pressupost municipal que sigui el que veritablement es mereix Tortosa, En canvi, allò que per al ser. Bel i els seus socis republicans és un motiu de satisfacció, continuar amb la mateixa línia, per a natros és una altra oportunitat perduda. L’oportunitat de fer de Tortosa una ciutat referent i vertadera capital de les Terres de l'Ebre.”

Finalment, Roig ha instat novament a l’alcalde a que es dediqui plenament a Tortosa i que renunciï ja a la seva acta com a diputat del Congrés, donat que no està assumint les seves responsabilitats com a tal “i amb les seves absències, entre altres, ha impedit que prosperés una proposta per liquidar la Fundación Valle de los Caídos.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada