dimarts, 7 de novembre del 2017

El grup del PSC de Tortosa abandona el ple municipal en senyal de protesta pels insults rebuts

En el transcurs dels Ple municipal de l’Ajuntament de Tortosa d’avui, quan es debatia la moció “Per la llibertat dels presidents d’ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart” en la ronda d’exposició dels diferents portaveus municipals. El representant de la CUP, Xavier Rodríguez, en el seu torn d’intervenció, ha qualificat als socialistes de “Miserables”.

El Gup Municipal del PSC ha hagut de prendre aquesta decisió perquè en els darrers temps el diàleg i la discrepància política democràtica i sana en qualsevol estat democràtic ha estat substituïda per la desqualificació i l’insult. Aquest és ara l’argument dels Grups Municipals del PDCAT, ERC i al CUP.

El fet que s’ha produït en el ple ordinari, on se’ns ha tractat de “miserables”, només es el darrer episodi d’una sèrie d’agressions que es venent produint en les darrers temps tant en el sí del ple municipal, com en els mitjans de comunicació locals, ràdio i televisió, on el nostre grup municipal hi participa regularment.

A tall d’exemple entre les desqualificacions rebudes se’n ha dit “fastigosos, nauseabunds” i el que es més gros encara “que ens odien”.

Entenem que aquesta no és la manera de fer política, i més en uns moments tant difícils com els que estem vivint. Els polítics tenim una responsabilitat, perquè som la veu del poble i no podem traslladar més crispació a la ciutadana, argumentant en insults; si no som capaços de tractar-nos en respecte, no podem esperar que la ciutadania faci un altra cosa.

Les idees es defensen en arguments i no en insults. El Grup Municipal del PSC a Tortosa no està disposat a entrar aquest joc. El nostre tarannà ha estat sempre el del diàleg i la discrepància des del respecte al contrari, i pensem que aquesta es la única manera vàlida de fer política.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada