dimarts, 14 de novembre del 2017

El Consell Comarcal del Baix Ebre consolida l’oferta cicloturista amb un dossier professional i un mapa

L'assistència tècnica feta a través del projecte Baix Ebre Avant culmina amb 30 nous productes per fer cicloturisme a les Terres de l'Ebre

El Consell Comarcal del Baix Ebre, a través del projecte Baix Ebre Avant, ha impulsat amb empresaris del territori la creació de trenta nous productes i la publicació d'un mapa per consolidar l'oferta cicloturista a les Terres de l'Ebre.

Coincidint amb la celebració a EbreTerra de l'última sessió de l'assistència tècnica per consolidar com a destinació de cicloturisme la comarca del Baix Ebre, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, ha presentat el dossier professional, editat en català, espanyol, francès i anglès, que inclou els trenta productes comercials elaborats per empresaris ebrencs per donar a conèixer les Terres de l'Ebre amb bicicleta. Juntament amb el dossier s'ha publicat el primer 'Mapa del Cicloturisme de les Terres de l'Ebre' on s'han marcat els itineraris cicloturístics més destacats que presenten actualment les quatre comarques riberenques de l'Ebre. Aquestes dues publicacions pretenen donar visibilitat en els mercats de proximitat i internacionals a l'incipient oferta cicloturista ebrenca.

"Amb la publicació d'aquest dossier professional i el mapa donem un pas molt important en la consolidació del cicloturisme al Baix Ebre i a totes les Terres de l'Ebre. No només impulsem una nova oferta turística sinó que estem estimulant la generació de més activitat econòmica i la creació de llocs de treball en un sector amb un gran potencial al nostre territori", ha indicat el president comarcal Enric Roig en l'acte de presentació.

Ateses les característiques orogràfiques de les Terres de l'Ebre, amb els parcs naturals del delta de l'Ebre i els Ports, la Via Verda de la Val de Zafán o el GR-99, l'oferta cicloturista ebrenca ofereix un ampli ventall de possibilitats i recorreguts per tot tipus de nivell, des del més fàcil al més exigent.

Entre els 30 productes comercials que s'han inclòs en aquest dossier professional de presentació de l'oferta cicloturística ebrenca hi ha un recorregut integral en bicicleta de quatre dies per la Via Verda de la Val de Zafán des d'Alcanyís fins a Tortosa, una volta guiada a Cardó amb BTT, itineraris que compaginen bicicleta i caiac, recorreguts pel parc natural del delta de l'Ebre, l'ascensió en bici al cim de Caro o experiències que lliguen ciclisme i gastronomia. 

L'assistència tècnica per consolidar com a destinació de cicloturisme el Baix Ebre també ha facilitat al llarg d'aquest any la visita dels empresaris turístics a la xarxa de Vélo Loisir Provence (Parc natural del Luberon) i a les Vies Verdes de Girona per conèixer in situ l'estructuració d'aquestes dues ofertes turístiques, les instal·lacions, els equipaments associats, els itineraris, els públics als quals s'adrecen i, en definitiva, tots aquells aspectes que es puguin implantar al Baix Ebre per potenciar el cicloturisme.

Aquesta acció del projecte Baix Ebre Avant està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançada pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servei Públic d’Ocupació Estatal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada