dilluns, 5 de novembre del 2018

Iceta creu que és un error mesclar l’aprovació dels pressupostos amb el judici del procés


Miquel Iceta ha demanat des de Tortosa que no es vinculi el vot als pressupostos amb un judici que “encara no s’ha celebrat”. Segons el Primer Secretari del PSC, però, tampoc és correcte pensar “que aquí no va passar res com creure que la solució són llargs anys de presó”. Per tant, Iceta s’ha mostrat convençut que es podrien aprovar els pressupostos generals de l’Estat. Uns comptes que, com diu, aportaran grans millores als ciutadans espanyols i catalans.

Iceta ha agraït en tot moment al govern de Pedro Sánchez els esforços que fa per tirar endavant els pressupostos, amb uns suports que en este moment es preveuen difícils després de l’acusació de l’advocacia de l’Estat als encausats pel procés. El líder del PSC entén que els independentistes estiguin en el seu dret de negociar però ha afirmat que “vivim en un Estat amb separació de poders”, ja que “un govern no pot decidir qui va a la presó i qui no”. Un poder judicial, diu, que mereix un respecte.

El Primer Secretari del PSC afirma que volen aprovar els pressupostos per acabar la legislatura, però principalment per millorar el benestar de la població. Per exemple, pel que fa al salari mínim diu que arribaria als 900 euros. També afegeix que volen incrementar el poder adquisitiu dels jubilats apujant les pensions un 3%. Però els pressupostos també preveuen una forta inversió a Catalunya, amb més de 2.200 milions d’euros en despesa social.

Adriana Lastra també ha assistit a l’acte de presentació del candidat del PSC a l’alcaldia de Tortosa, Enric Roig. La Portaveu del PSOE al congrés també s’ha mostrat optimista pel que fa a l’aprovació dels pressupostos.

En clau municipal, Enric Roig va assegurar que vol encapçalar el canvi a Tortosa i apostar per aquells projectes que segons ell el govern del PDeCAT i Esquerra han destriat. Aquestes seran les segones eleccions a les que es presenta Enric Roig. Al 2015 van obtenir 3 regidors, passant de segona a quarta força política del consistori.

Publicat el diumenge 4 de nopvembre de 2018 a ebredigital.cat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada