dilluns, 5 de novembre del 2018

Intervenció d'Enric Roig a l'acte de presentació de la seva candidatura a l'alcaldia de Tortosa

Moltes gràcies Miquel per les teves paraules. Per a tots natros és molt important el teu suport. 

Benvingudes i benvinguts, hola a tothom, bienvenida a Tortosa compañera Adriana! 

Avui segur que serà un gran dia. Perquè avui encetem el camí que ens ha de portar el canvi a Tortosa. 

I el lloc no ha estat escollit en va. Estem a la plaça Corona d’Aragó, punt emblemàtic de Tortosa que ens defineix com a territori, punt d’unió i de cruïlla. Sempre hem estat terra de trobada. 

Perquè ja ho deia Despuig al segle XVI en el seus col·loquis: 

“bon clima, bon siti, molt comerci per la mar i per lo riu i també per la terra, dos ports a la mar, e igual distancia a les tres principals ciutats de la Corona, i en la mateixa està de la de Mallorca; molta còpia d’haveries, de sal i de peix major, de varietat i abundància de fruites, gran longitud i latitud de térmens, molta llibertat per sos privilegis” 

Volem que Tortosa sigui de nou la ciutat que Despuig va descriure: la Ciutat de les Oportunitats i de les Llibertats pels seus privilegis. I per això estem avui aquí, per a recuperar l’esplendor de Tortosa. Per recuperar el futur de Tortosa. Perquè Tortosa té futur! 

Mireu, quan aquest matí venia caminant cap aquí he pogut xerrar amb molta gent i me’n he adonat de lo fantàstica que és la gent de Tortosa i la fantàstica que és la nostra ciutat. 

Però Tortosa ha de tornar a seduir i ho ha de fer amb un veritable projecte de ciutat, que redibuixi la important acció de govern que vàrem fer els socialistes a Tortosa durant 8 anys, encapçalats pel company Joan Sabaté, i que deixi enrere aquests darrers anys de manca de projecte i d’immobilisme. 

Gràcies Joan, agafo el relleu amb humilitat i amb el convenciment que entre tots i totes ho farem. Tots i totes els que estem avui aquí. Que en som molts i moltes! Que fa goig veure aquesta sala plena! 

I voleu que us digui una cosa? Com va dir Miquel en el congrés extraordinari de juliol de 2013: Potser alguns s’han estranyat de veure tants socialistes junts perquè es pensaven que estaven a altres llocs. Estan aquí els i les socialistes! 

Aquí estem, els i les socialistes de Tortosa i molts familiars i amics que ens han volgut acompanyar. 

I estem molt millor ara que fa quatre anys! 

Perquè, per molt que alguns pensessin que els socialistes a Tortosa desapareixeríem, 

Per molt que ens han assenyalat, ens han volgut fer fóra de les institucions, del govern d’ajuntaments i dels Consells Comarcals. De veritat us dic, que estem molt bé! 

Perquè som gent compromesa i hem treballat per portar als Ajuntaments els problemes i les inquietuds dels nostres veïns i veïnes. Per ser la seva veu. 

I, perquè a diferencia de molts altres, i ho ha dit Joan, nosaltres tenim valors. Perquè a diferencia de molts altres, nosaltres tenim principis. 

Un valors i uns principis que hem defensat des de fa 140 anys i durant els 40 anys del PSC que ara celebrem. Uns valors i uns principis que dia a dia, any a any, ens han portat a tombar tots els murs de la desigualtat i de la injustícia. 

Un a un, tots els murs, murs que continuarem tombant; murs que no ens cansarem de tombar. 

Perquè "els valors i els principis és porten en el cor, per morir per ells, i no a la boca per viure d’ells." I natros portem els valors de la justícia i la igualtat impregnats al cor. 

I aquí voldria fer un especial esment a la tasca que està fent el nostre primer secretari. 

Moltes gràcies Miquel per defensar els nostres valors, per cohesionar el nostre partit, i per liderar el camí cap a la nostra aposta federal basada en el diàleg, la negociació i el pacte. 

Com a territori cruïlla nosaltres, més que ningú, sabem el valor de la negociació i el pacte, del que implica arribar a acords. 

No en va, històricament hem estat actors en grans acords com el Pacte Federal de Tortosa del que el 2019 celebrarem el 150 aniversari. Esperem poder contribuir a la reflexió i al camí iniciat cap a una Espanya Federal. 

Des de l’Ebre el nostre reconeixement. Ens tindràs al teu costat en la construcció d’un nou futur per a una Catalunya de tots i totes. Gràcies, Miquel! 

Amics i amigues, ja he compartit amb vatros alguna vegada la meva història. Algú m’heu sentit dir com els meus pares, amb molt d’esforç, van voler que els seus fills estudiessin. 

Ells sabien com ningú el que és treballar dur i sacrificar-se per aconseguir els teus somnis i viure en una ciutat que asseguri que la següent generació podrà també perseguir els seus somnis, com ha fet la nostra. 

Malauradament tinc la sensació, que ara els meus fills, que avui la seua generació, cada vegada ho té pitjor a Tortosa. Cada vegada tinc més la sensació que els nostres joves, que els joves de Tortosa, avui, aquí no tenen futur. 

I jo em rebel·lo contra això i per això estem avui aquí! Per a canviar les coses! 

Perquè estic convençut que a Tortosa avui comença el canvi! 

Un canvi que ha començat amb el vostre vot. Amb el vot dels i les militants i simpatitzants del partit a Tortosa que m’heu fet confiança i m’heu donat el vostre aval per liderar el canvi a Tortosa. Gràcies per la vostra confiança i us prometo que no defalliré i em deixaré la pell. 

Perquè sóc un home de paraula i de fermes conviccions, fidel a les persones i a les meues idees, però, sobre tot, un home compromès. 

Un canvi just i necessari que vull liderar perquè tinc l’energia i les idees per transformar Tortosa, i això passa, indiscutiblement, per la creació d’ocupació i per la reactivació econòmica de la nostra ciutat i del nostre territori i, cosa que des de l’oposició, portem anys demanant al govern que canviï de rumb. 

I, per això, em rebel·lo contra aquells que deixen Tortosa aturada, fosca i sense rumb, i perquè vull una ciutat oberta, on governi la igualtat d’oportunitats, la justícia i la solidaritat, una ciutat integradora, acollidora, amable i inclusiva, sempre al servei de les persones. 

Estic convençut de que hi ha altres maneres de fer política, amb i pels ciutadans, defugint de la confrontació instal·lada en la política des de potser fa massa temps. 

Crec fermament en el nostre projecte del PSC, que tendeix ponts, cerca consensos i treballa per a tots els tortosins i tortosines sense exclusions. 

Calen polítiques actives en tots els àmbits per tal d’aconseguir els avenços necessaris per a que Tortosa sigui la veritable Ciutat de les Oportunitats. I jo, a això, no hi renuncio ni hi renunciaré mai. 

Demano pas a aquells que volen continuar renunciat i a aquells que, fins i tot han renunciat a l’alcaldia de Tortosa, els demano pas per poder portar a Tortosa cap al futur que es mereix. 

Perquè, sabeu, Tortosa té futur. I al futur de Tortosa, jo no hi renuncio. 

A les polítiques socials, jo no hi renuncio. 

A la creació d’ocupació, jo no hi renuncio. 

A la implantació de noves empreses, jo no hi renuncio. 

Al tercer pont de Tortosa, jo no hi renuncio. 

A la construcció de l’autovia A7, jo no hi renuncio. 

A desenvolupar els terrenys de Renfe, jo no hi renuncio. Però jo no ho portaré als tribunals com algun cap de llista ha dit, aquest que no s’ha de judicialitzar la política 

Al tercer institut, jo no hi renuncio. 

Al nou hospital, jo no hi renuncio.. 

A l’aposta pel comerç i la remodelació del Centre Comercial, jo no hi renuncio. 

A recuperar el barri antic, jo no hi renuncio. 

A les polítiques socials d’habitatge, jo no hi renuncio. 

A una Tortosa néta i a un espai públic integrador, jo no hi renuncio. 

A la qualitat de les instal·lacions esportives i a la piscina descoberta d’estiu, jo no hi renuncio. 

Als joves de Tortosa, a la seua feina i el seu oci, jo no hi renuncio. 

A una Tortosa per a tots i totes sense exclusions, jo no hi renuncio. 

Portem onze anys de renúncies. Ja n’hi ha prou de governar amb renúncies. 

Ara és just i necessari que trenquem aquestes inèrcies, escollint la única alternativa possible que representem els i les socialistes, necessitem un govern de mà estesa i grans acords. 

Ara és el moment de liderar un nou projecte progressista de veritat per a Tortosa i d’afrontar els reptes de futur, tal i com estem fent a Espanya, amb el govern de progrés de Pedro Sánchez, el govern del PSOE, representat avui aquí per Adriana Lastra, vicesecretària genenral i portavoz del grup parlamentario socialista, a quien quiero agradecer enormemente tu apoyo i del Partido Socialista Obrero Español. 

Gracias Adriana, por recuperar la dignidad de este país. ¡Gracias por el Gobierno de la Dignidad! ¡Estamos muy orgullosos! 

Porque este país sólo se ha preocupado realmente por las personas con los gobiernos socialistas. Educación universal, sanidad universal, pensiones, igualdad, cultura, medio ambiente. 

I ahora el Partido Socialista y este gran gobierno, de grandes ministras y ministros estáis consiguiendo, en tan solo 4 meses, centrarse en las personas, y revertir las políticas de los recortes y de la desigualdad de los gobiernos de derechas. 

Porqué realmente somos la izquierda y sí, hay muchas razones para confiar, Adriana! 

¡Gracias de nuevo Adriana, muchas gracias! 

I, si em permeteu voldria saludar també a Valentí Marín, secretari general de la UGT a les Terres de l’Ebre, i a Wifredo Miró responsable de Medi Ambient de la Secretaria de Salut Laboral i Medi Ambient de l’Exectuvia confederal d’UGT. 



També a Marc March secretari general de Comissions Obreres a les Terres de l’Ebre i a Montse García, secretària d’organització. 

També a David Queralt secretari general d’USOC a les Terres de l’Ebre. 

Una salutació al vicepresident de la Cambra de Comerç, Francesc Faiges i al seu secretari, Pau Gisbert. 

Vull agrair també la presència d’alcaldes i alcaldesses, de regidors i regidores, de candidates i candidats del nostre partit dels Municipis de les Terres de l’Ebre per acompanyar-nos avui aquí. 

A la Diputada Rosa Ibarra, diputat Joan Ruiz, diputats provincials i companys i companyes de la Federació del Camp de Tarragona que, encapçalats pel seu primer secretari i alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, ens heu volgut acompanyar en aquest dia. 

I gràcies també al company Xavier Marín del col·lectiu Rojos i als representants de Societat Civil Catalana, encapçalats pel seu president José Rosiñol, i que heu vingut a donar-nos suport. 

I també a la companya Diana Salvadó de Federalistes d’Esquerra. 

Gràcies també a la Joventuts Socialistes de Terres de l’Ebre, sou la llavor del socialisme i el futur de les nostres terres. 

I si em permeteu aquí voldria fer un incís i llegir-vos un dels molts missatges de suport que avui he rebut abans d’iniciar l’acte, el d’un jove que em deia, i llegeixo directament del mòbil: 

“Sèneca ens deia que ser valents ens fa homes lliures, i crec que no hi ha exercici més valerós que voler treballar incansablement per la llibertat quotidiana; és a dir, treballar de manera valenta i inexorable, dia a dia, per a tota una ciutat i la seva gent. Això engrandeix. Molts d'ànims en l'acte tant important d'avui que és la primera passa del camí!!” 

Aquesta és la nostra gent jove, el futur de la gent socialista! 

I com no, a tota la meva família, gràcies. A la meua companya de viatge Pili, i als meus fills Anna, Joan i Pau, pel vostre suport incondicional. 

Moltes gràcies a totes i a tots, amics i amigues, companys i companyes. Moltes gràcies per estar avui aquí. 

Però sobretot vull agrair a tots i cadascun dels membres de la nostra executiva i del grup municipal. Un equip de gent honrada, honesta i treballadora. Un equip de gent compromesa. Un equip de gent que està a les dures i a les madures. 

Perquè han recolzat aquest partit, encara que hem passat hores baixes. I hem tingut mals moments. 

En els darrers anys, malauradament hem hagut de lamentar la pèrdua d’alguns companys referents en la seva lluita pels nostres valors. Voldria tenir un record per a Josep Subirats Piñana, Antoni Sabaté, Ramon Segarra, Francisco Domingo i el sindicalista recentment desaparegut Dionisio García. 

Però sabeu perquè sempre ens hem aixecat amb el cap ben alt? No pels candidats, no. Sabeu perquè sempre ens hem aixecat amb el cap ben alt? Jo us ho diré. 

Per la gent, que com ells i elles, han estat en els moments difícils donant la cara. Per la gent, que com ells i elles, no han fugit i s’han dedicat a defensar amb cos i ànima els ideals socialistes. 

I no em cansaré de fer especial esment sempre a les dones d’este partit! Elles l’han aixecat. Les dones! Les nostres dones! 

Devem més a les dones socialistes que a la nostra pròpia història! 

Dones com Dolors, Tere i Cinta, que saben el que és lluitar contra la malaltia i l’adversitat i que estan aquí avui, donant-ho tot, i que, com diu la nostra gran Victòria, que avui també està aquí, continuen pensant en Roig! 

Amb tota aquesta gent al meu costat estic convençut de que ara és el moment d’encetar aquest nou projecte, de sumar-hi esforços, de sumar-hi noves il·lusions, de sumar-hi noves persones, nous col·lectius i, perquè aquí no sobra ningú, hi cabem tots i totes i, sobretot, de sumar-hi noves conquestes per tenir un demà millor. Un futur millor. Un futur millor per a tots i per a totes. Perquè Tortosa es mereix un futur millor! 

Amics i amigues, mireu, unes eleccions marquen el futur d'una ciutat. I, lo que encara és més important: el futur de les seves persones, el futur de tots natros, el futur dels nostres fills, familiars i amics i amigues. 

I vull parlar alt i clar per a tothom. Per aquelles persones que són del partit socialista, i per a aquelles que no ho són, per als que són progressistes i d’esquerres i per als que no, vull parlar per a tothom, però vull parlar, sobretot, per a tots i totes els que estan patint, i encara que estant patint, continuen amb el cap ben alt, perquè mantenen la seva dignitat. 

Perquè, tot i que estant vivint situacions insostenibles, són més generosos que aquells que ens pinten una ciutat de color de rosa, de ponts de colors i llums de neó, i s’emboliquen en les banderes per justificar la manca de projecte de ciutat. 

I és a aquesta gent, a la que el PSC vol defensar. I és a aquesta gent a la que tots natros volem defensar, i és amb aquesta gent, també, amb qui hem d’escriure el Llibre Roig de Tortosa. 

Mireu, com diu el gran arquitecte Rafael Moneo “Doy gracias a la Arquitectura porque me ha permitido ver el mundo con sus ojos.” 

A mi l’Arquitectura m’ha permès veure que, igual que a l’època del Renaixement, hem de posar a les persones en el centre de la nostra acció política. 

Estic compromès amb un projecte de ciutat en el que la nostra acció política està centrada en les persones, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de cadascun dels tortosins i tortosines, de tots i totes, governant amb la mà estesa. 

Tornarem a posicionar Tortosa en un lloc respectat al país: pels nostres valors i les nostres propostes. Pel què junts representem. 

I perquè la nostra història així ens ho demana. La nostra, és una història de lluita contra les adversitats. De superació. És una història d'esforç col·lectiu. En la que el treball de tots i totes junts ha servit per aixecar una ciutat mil·lenària. 

És un moment decisiu per a la nostra ciutat, pel nostre país. No ens juguem només els propers 4 anys, ens juguem el que pugui passar en dècades. 

I la tasca que tenim per davant és gegantesca. El repte és molt difícil, no us enganyaré, però això no ens pararà, no ens detindrà! Podem fer-ho i ho farem! 

I com ho farem? Sobre tot, treballant, treballant i treballant! Ja ho sabeu els que hem coneixeu bé: treball, treball i més treball! 

Caminant tots junts, sense excepcions. No deixarem que ningú es quedi pel camí. Lo que el proper 26 de maig es decideix és: o seguim com ara o li donem la volta a la situació! 

Estaré al vostre costat al carrer, patejant la nostra ciutat amb les meues sabates roges, roges i de tots colors, però sempre a peu de carrer i amb la mà estesa a tots i totes per igual. 

Tenim l’oportunitat i l’hem d’aprofitar. Perquè som la única alternativa possible i real i el nostre missatge és clar: volem redibuixar Tortosa des d’una òptica progressista, més justa i solidaria i amb polítiques pensades per i per a les persones. Amb tots vosaltres, junts redibuixarem Tortosa! 

I ho volem fer especialment amb els més joves, perquè una ciutat tindrà futur sempre que els seus més grans valors, els joves, s’impliquin. 

Ara, junts, ho podem fer! 

Ara, junts, redibuixarem Tortosa! 

Ara, junts, construirem la Ciutat de les Oportunitats! 

Perquè tots mereixem l’oportunitat de buscar la felicitat que ens sigui possible. 

Companys i companyes, amics i amigues l'amor és millor que l'odi; l'esperança és millor que la temor; l'optimisme és millor que la desesperació. Siguem, per tant, amor, esperança i optimisme. 

I ara, us deixo amb la companya Adriana Lastra, vicesecretaria general del PSOE i portavoz del Grup Parlamentario a la qual torno a agrair que hagi volgut acompanyar-me en aquest inici imparable cap a l’alcaldia de Tortosa. 

#ARA_ROIG 

Tortosa, 3 de novembre de 2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada