dijous, 22 de novembre del 2018

Roig “A Tortosa tots els dies haurien de ser 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere”

El grup municipal del PSC instarà al Ple de l’Ajuntament a demanar l’impuls de les mesures contra la violència de gènere i a donar suport als pressupostos per 2019 que incrementen les partides destinades a aquesta lluita a Comunitats A. i Ajuntaments

Tres dies abans de la celebració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, el grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa ha presentat la moció que portarà al ple del proper mes de desembre amb motiu del 25N.

Tal com ha explicat el portaveu, Enric Roig, “la violència de gènere no té cabuda en la societat que volem ser, ni en la democràcia que volem consolidar. Les dones tenen dret a viure en llibertat i igualtat d’oportunitats, sense que la seva vida estigui en perill pel fet de ser dones. per nosaltres, garantir una vida lliure de violència vers les dones, les seves filles i fills, és un objectiu prioritari.”

D’aquesta manera, els socialistes han volgut demostrar el ferm compromís del nostre partit amb les dones víctimes d'aquesta xacra social que ha de ser eradicada. “I per això, necessitem el compromís individual de tota la ciutadania, homes i dones, i el compromís col·lectiu de tota la societat i de tots els partits polítics. Totes les institucions han de treballar conjuntament per assolir aquest objectiu, per sobre de plantejaments polítics i estratègies. I perquè això sigui possible, cal dotar a les administracions dels recursos econòmics i del personal especialitzat que es requereix” ha afirmat Roig.

Des del nou govern de l’Estat, feminista i compromès, s’està treballant transversalment per eradicar la violència de gènere en diversos temes. Així mateix, en l'avanç dels Pressupostos per 2019, el Govern d'Espanya s'ha compromès a finançar de manera completa el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere i a incrementar aquesta partida, de manera que els Ajuntaments passaran a percebre el doble, és a dir 40 milions d'euros en 2019.

Roig ha dit que “hem de prioritzar el necessari consens, amb responsabilitat i celeritat, perquè contra la violència masclista, necessitem fets, no paraules només” i ha recordat que el grup socialista ja ha presentat diverses mocions a favor de la lluita contra la violència de gènere, i que han estat aprovades com l’adhesió a la Xarxa de Ciutats Lliures de Tràfic de Dones o per instar al govern a aportar els 20 milions d’euros als Ajuntaments compromesos al Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere.

“Ara, amb motiu del 25N, presentem una nova moció amb la que demanem, entre d’altres, que s’insti al Govern de l’Estat a continuar impulsant les mesures recollides en el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere a l'àmbit educatiu, social, jurídic, econòmic, de protecció, conscienciació i sensibilització social” ha exposat el regidor, que ha destacat especialment la part que proposa instar al conjunt dels Grups Parlamentaris de les Corts Generals a tramitar els Pressupostos Generals de 2019, “uns pressupostos que suposaran un increment de les partides destinades a Comunitats Autònomes i Ajuntaments per a la lluita contra la Violència de Gènere” ha reblat Roig.

Moció per demanar el Premi Nobel de Literatura a títol pòstum a Federico García Lorca

La segona moció que presentarà el PSC al ple de desembre fa referència al reconeixement a la figura universal de Lorca, donat que tal com ha dit Roig “hores d'ara ningú no ho dubta que Federico García Lorca és un referent cultural mundial, que ha marcat la cultura contemporània universal, i que la seva mort després de la revolta militar de l’exèrcit franquista, per la seva afinitat amb el Front Popular, per ser home d’esquerres i homosexual és un signe inequívoc de la repressió franquista.”

Lorca representa els valors republicans i d’esquerres, però també la igualtat i la justícia, per això, amb aquesta moció, “volem que l’Ajuntament se sumi al manifest presentat per més de 200 intel·lectuals i artistes per demanar a l’Acadèmia Sueca que concedeixi el Premi Nobel de Literatura a títol pòstum a Federico García Lorca.”

El PSC és conscient de la dificultat d’aquesta petició, donat que els estatuts que regeixen el Premi Nobel no permeten, des de 1974, la concessió del guardó a títol pòstum. Però, la importància d’aquest artista universal es mereix el reconeixement que li atorgaria el Nobel.

Finalment, Roig ha justificat la presentació d’aquesta moció ara, en vespres del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, perquè, “no podem oblidar l'innegable compromís de Federico amb la causa de l'alliberament de les dones, la seva aposta per la igualtat entre sexes en una època i un país dominats per una tirania patriarcal que, malauradament, sembla que encara no s'ha eradicat.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada