dimarts, 18 d’agost del 2020

Arranca el termini per acollir-se a les ajudes a la rehabilitació d'edificis al centre històric de Tortosa

Enguany s'ha incrementat la dotació de les subvencions i s'ha ampliat l'àmbit dels immobles que s'hi poden acollir

Des d'aquesta setmana, els propietaris o les comunitats de veïns d'immobles situats al conjunt del centre històric de Tortosa ja poden sol·licitar les ajudes per al foment de la rehabilitació d'edificis. Aquestes subvencions, que el govern municipal de Tortosa ofereix des del 2008, volen promoure l'arranjament dels habitatges al centre de la ciutat a través de la millora d'elements com les façanes o les cobertes, així com la instal·lació o substitució d'equipaments que milloren l'habitabilitat dels immobles a més d'actuacions que en faciliten l'accessibilitat.

Fins al 30 de setembre, els interessats poden lliurar la documentació necessària mitjançant els formularis que es poden trobar a la web municipal  http://www2.tortosa.cat/subvencions/convocatoria6.php). El tràmit es pot fer digitalment o presencial (telèfon 977 58 58 35)

La convocatòria de les ajudes a la rehabilitació d'aquest 2020 ha incrementat la dotació en més d'un 16%. Una altra novetat també ha sigut l'ampliació de l'àmbit dels immobles que es poden acollir a aquestes ajudes: també se'n poden beneficiar les comunitats de propietaris dels edificis situats al carrer Pintor Gimeno, d'en Carbó, part del carrer Sant Blai, el carrer i la plaça de l'Àngel, així com la plaça Agustí Querol. De la mateixa manera, aquestes ajudes de rehabilitació s'obren als edificis catalogats encara que la seua ubicació estiga fora de l'àmbit pròpiament del centre històric.

Les ajudes se centren en la rehabilitació de façanes (amb una quantitat equivalent al 50% del cost de l'obra, i amb un màxim de 4.000 euros); l'arranjament de cobertes (un 50% del cost, amb un màxim de 3.000 euros); la millora dels elements comuns de l'edifici, com ara canalitzacions d'aigua, gas, electricitat o sanejament (amb un 50% del cost i un màxim de 1.500 euros), o l'adequació de l'accés i accessibilitat, i la supressió de barreres arquitectòniques (amb un 50% del cost i un màxim de 3.000 euros). En cas de demanar subvencions per diversos supòsits en un mateix immoble, el màxim serà de 7.000 euros.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada