dimecres, 19 d’agost del 2020

Roig: ‘Incentivem la inversió privada al nucli antic de Tortosa, amb habitatges molt envellits i deteriorats’


El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Enric Roig, ha afirmat que la voluntat del govern municipal és fer polítiques actives d’habitatge i incentivar la inversió privada, ja que el nucli històric de Tortosa té un parc d’habitatges “molt envellit i molt deteriorat”. “Recordem que en els darrers anys, entre el Pincat i les inversions en edificis públics, s’han destinat més de 42 milions d’euros al nostre nucli antic, i pensem que ara és el moment d’incentivar, per part del sector privat, aquest tipus d’actuacions”, ha relatat Roig.

L’Ajuntament de Tortosa ha obert el termini per sol·licitar els ajuts per rehabilitar edificis al nucli històric. Les subvencions volen promoure l’arranjament dels habitatges a través de la millora d’elements com les façanes o les cobertes, així com la instal·lació o substitució d’equipaments que milloren l’habitabilitat, a més d’actuacions que en faciliten l’accessibilitat. En este sentit, Roig ha destacat que enguany les subvencions s’han incrementat un 17%. “Hem ampliat el seu àmbit d’actuació, i això va en la línia de fomentar, per part dels privats i comunitats de veïns, la rehabilitació d’habitatges al nucli antic de Tortosa”, ha remarcat.

De fet, una altra novetat també ha sigut l’ampliació de l’àmbit dels sectors que es poden acollir als ajuts. Ara també se’n poden beneficiar les comunitats de propietaris dels edificis situats al carrer Pintor Gimeno, d’en Carbó, part del carrer Sant Blai, el carrer i la plaça de l’Àngel, així com la plaça Agustí Querol. De la mateixa manera, els ajuts de rehabilitació s’obren als edificis catalogats, encara que la seua ubicació estiga fora de l’àmbit del centre històric.

Fins al 30 de setembre, els interessats poden lliurar la documentació necessària mitjançant els formularis que es poden trobar a la web municipal www.tortosa.cat. El tràmit es pot fer digitalment o bé presencialment, al número de telèfon 977 58 58 35.

Publicat el dimecres 19 d'agost de 2020 a marfanta.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada