dijous, 20 d’agost del 2020

Tortosa continua amb el risc de rebrot en ascens, però per ara no hi haurà cribratge


El primer tinent d’alcalde, Enric Roig, ha afirmat este dijous que l’Ajuntament de Tortosa manté un contacte permanent amb el Departament de Salut, i que de moment descarten la realització d’un cribratge massiu per localitzar positius asimptomàtics, tot i que el risc de rebrot del coronavirus continua disparat. Roig ha explicat que este matí havia pogut parlar personalment amb la directora de Salut, Mar Lleixà, i que han tractat el tema. Així, Roig ha detallat que a Tortosa es va produir diumenge un repunt en els contagis, però ha afegit que la tendència ara és a la baixa.

Segons l’alcalde accidental, Salut ha analitzat les dades dels darrers 15 dies, i recomana extremar les precaucions. En este sentit, ha demanat a la ciutadania, però també als restaurants i als locals d’oci, que apliquen les mateixes prevencions, tot apel·lant a la responsabilitat de cadascú. En la mateixa línia, Roig ha assenyalat que de moment no es plantegen la suspensió d’actes organitzats pel consistori, com sí que han fet altres poblacions del territori com Amposta. En els propers dies, l’Ajuntament de Tortosa presentarà els actes alternatius a les festes de la Cinta, també afectades per la pandèmia del coronavirus.

Este dijous, segons les últimes dades de Salut, la taxa de rebrot ja és de 449,5 punts, la més alta de tota la pandèmia al municipi. Actualment, a Catalunya la taxa de rebrot és de 157,8. De fet, durant la setmana del 10 al 16 d’agost, a Tortosa s’han confirmat 34 casos per PCR, mentre que la setmana anterior els positius van ser 13. Des de l’inici de la pandèmia, a Tortosa hi ha hagut 216 positius acumulats, amb un total de 12 defuncions relacionades amb el coronavirus.

Publicat el dijous 20 d'agost de 2020 a marfanta.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada