dimarts, 25 d’agost del 2020

Roig apel·la a ‘l’esperit republicà’ del PSC per retirar la medalla d’or de Tortosa al rei emèrit


Enric Roig ha deixat en mans de l’executiva local la posició del PSC de Tortosa sobre la retirada de la medalla d’or de la ciutat al rei emèrit Joan Carles I. “Això és un tema que ja debatrem en la nostra executiva. Evidentment, a ningú se li escapa que, davant d’aquesta situació, la ciutadania difícilment entendria que el PSC, un partit absolutament d’ideologia republicana, votés en contra d’aquesta proposta que ha fet l’alcaldessa”, ha afirmat el primer tinent d’alcalde i portaveu del PSC de Tortosa. “Natros, en l’executiva que tenim el dia 2 debatrem el tema, però a ningú se li escapa que el nostre esperit republicà no ens ho permet”, ha remarcat Roig.

Després de conèixer la seua “fugida” de l’Estat espanyol, l’alcaldessa Meritxell Roigé va anunciar que proposaria al proper ple la retirada de la medalla d’or al rei emèrit. Roigé vol revocar així el reconeixement que Joan Carles de Borbó va rebre per unanimitat durant el mandat del convergent Marià Curto, al juny del 1996, amb motiu d’una visita dels reis d’Espanya a Tortosa. L’alcaldessa ha dit que espera tenir el suport de tots els grups municipals, i ara Roig dóna per fet que l’executiva local del PSC també hi estarà d’acord, tenint en compte que és un partit “d’ideologia republicana”.

“I aquí no poso en qüestió si el rei emèrit ha fet molta feina per Espanya o per la democràcia, perquè els seus valors estan aquí”, ha matisat Roig, que ha recordat que el PSC també va aprovar retirar les plaques que recordaven les obres inaugurades per Jordi Pujol. “L’executiva decidirà, però seria difícil d’entendre per part de la ciutadania, dels nostres votants i militants que no ho féssem”, ha conclòs Roig.

Publicat el dimarts 25 d'agost de 2020 a marfanta.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada