dimarts, 8 de juny del 2021

El PSC insisteix en la necessitat de dignificar l’espai central del riu al seu pas per Tortosa

Al Ple es va aprovar un préstec a llarg termini de més de 9 M€ per finançar les inversions previstes per a 2021, les bonificacions a l’ICIO per a obres declarades d’especial interès o utilitat i la despesa del conveni per ajudes tècniques a persones dependents

El ple del mes de juny ha aprovat el préstec de més de 9 milions d’Euros per tal de poder portar a terme les actuacions i inversions previstes a la modificació pressupostària aprovada el passat mes d’abril. Una modificació, recordem, de més de 14 M€ amb uns objectius molt clars tant en despesa ordinària per l'atenció a les persones, la reactivació econòmica de la ciutat, i en la part d’inversions amb una clara aposta per la Cultura, el Patrimoni i l'espai públic, polítiques actives d’habitatge i actuacions a tots els barris, pobles i EMD’s. “La ciutadania ens ha demanat que actuem a l’espai públic i així ho farem, invertint més que mai en aspectes com la millora de la via pública, la rehabilitació de la muralla del Rastre, del fortí de Bonete i de Tenasses o la sinagoga a Remolins, o la creació d’un nou espai sociocultural a l’antiga INDO a Ferreries” ha explicat el portaveu socialista Enric Roig que ha recordat que aquest préstec comporta un interès molt més avantatjós que fins ara, arribant a ser inicialment del 0%.

També cal recordar que la setmana passa l’Ajuntament va aprovar una amortització avançada del deute municipal de 3 M€ que, sumades a les amortitzacions anuals previstes per a 2021 comportaran una reducció final de més de 6,1 M€.

El mateix ple va aprovar una modificació puntual del POUM, que s’havia sol•licitat per part de Salut per ajustar i millorar els espais lliures i el equipaments a l’Hospital Verge de la Cinta, així com la despesa plurianual derivada del conveni pel projecte Banc d’Ajudes Tècniques que preveuen aportar material tècnic i específic, com cadires de rodes o llits, per a la millora de la vida de les persones dependents.

El ple va aprovar també la concessió de bonificacions a l’impost sobre construcció, instal•lacions i obres (ICIO) a aquelles obres que ho havien sol·licitat i que van ser declarades d’especial interès o utilitat municipal, “d’aquesta manera es fomenta la rehabilitació dels nostres elements patrimonials i es contribueix a la realització d’obres per a la millora de la imatge de la nostra ciutat” ha exposat Roig.

El grup socialista anuncia que fa temps que està treballant per la dignificació
de l’espai 
central del riu

El ple va debatre la moció presentada pel col•lectiu Corembe per demanar l’aturada del desmantellament del monument a la Batalla de l’Ebre i la seva reinterpretació. En aquest sentit el grup socialista va votar en contra entenent que està actuant en coherència amb allò que sempre ha manifestat públicament sobre el Monument i sobre el fet que un símbol feixista no podia continuar com a tal, amb tot el que representa històricament; i també ha actuat escrupolosament seguint els procediments administratius que s’han sol•licitat des d’instàncies supramunicipals.

La regidora de Memòria Històrica, Dolors Bel, ha explicat que “l’esperit de la Memòria Històrica del s. XXI ha de ser el de poder dignificar els espais públics fent-los participatius, oberts i democràtics per simbolitzar el tancament de les ferides obertes al segle passat” 

En aquest sentit ha manifestat que des del PSC ja fa temps que s’està treballant colze a colze amb l’Observatori Europeu de la Memòria, un organisme Internacional que treballa projectes memorialístics arreu d’Europa i d’Espanya i que recull l’esperit de superació del passat a través de la reinterpretació d’estos símbols i monuments situats a l’espai públic per poder crear espais de memòria participatius, pedagògics i útils per a la ciutadania. Un treball que s’està portant a terme en col•laboració amb la Secretaria d’Estat de Memòria Democràtica, a l’igual que en el cas d’altres projectes a nivell d’Espanya. “I és per això que aprofitar la pilastra de l’antic Pont de la Cinta, creant una passarel•la és una bona manera de guanyar estos espais públics de record però també de dignitat, de relació i convivència” ha reblat Bel.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada