dijous, 17 de juny del 2021

El PSC vota a favor de la creació de la comissió d'estudi sobre la protecció del Delta de l'Ebre

El Parlament ha aprovat crear una comissió d'estudi sobre la protecció del delta de l'Ebre. Tots els grups del Parlament, excepte VOX han votat a favor de la comissió per estudiar i seguir les mesures de protecció del delta impulsades per les administracions competents i les entitats territorial i ambientals per fer front a la regressió, la subsidència, la minva del cabal del riu i les conseqüències del canvi climàtic.

L'encarregat d'anunciar el vot favorable del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, ha estat el diputat Joaquim Paladella. Ha demanat que aquesta comissió sigui "útil" i que no es faci d'aquest tema una "lluita pel relat". Ha lamentat que no s'hagi acceptat l'esmena que han presentat els socialistes "no entenem que ERC no hagi acceptat una esmena que introduïa la col·laboració entre l'Estat, la Generalitat, els ajuntaments i el territori", s'està avançant en la protecció del Delta, el Ministeri de Transició Ecològica ja està treballant, aquesta tardor es farà una aportació extraordinària de sorres i s'han començat els estudis pel transport de sediments.

Paladella, ha dit que estan disposats a treballar en ganes a la comissió, per buscar solucions als problemes del Delta de l'Ebre, per això han votat a favor, "amb l'esperança que (la comissió) sigui útil".


"Treballarem perquè a la comissió s'incorpori la Taula de Consens pel Delta" ha explicat Paladella, ja que consideren que els agents del territori han de poder participar d'aquesta comissió, i la veu del territori ha de ser escoltada per poder buscar les posi-les solucions.

"Sempre estarem al costat de les iniciatives que suposin buscar solucions als problemes del territori", la fragilitat del Delta s'ha vist augmentada després dels temporals Glòria i Filomena i pels efectes del canvi climàtic. "Tinc l'esperança que aquesta comissió realment busqui solucions, però intueixo, per les esmenes que ha presentat Junts, que la lluita serà pel relat i no per aportar solucions als problemes" ha reblat Paladella.

http://terresebre.socialistes.cat/ca/noticia/el-psc-vota-a-favor-de-la-creacio-de-la-comissio-d-estudi-sobre-la-proteccio-del-delta





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada