dilluns, 28 de juny del 2021

La nostra prioritat, los tortosins i les tortosines


Ara fa 2 anys, el 15 de juny del 2019, es constituïa el nou consistori de l’Ajuntament de Tortosa amb un govern en minoria de Junts x Tortosa que augurava un mandat complicat. Davant d’aquesta situació el PSC vam refermar la voluntat de treballar per la governabilitat de la ciutat des d’una oposició basada en el debat, el diàleg i el consens entenent que aquest mandat necessitaria grans acords per tirar endavant i amb polítiques centrades en les persones. 

I així ho vam fer fins al 8 de gener del 2020 quan vam signar el "Compromís per Tortosa" i entrar a formar part del govern municipal, davant les línies roges que alguns partits independentistes ens van posar. Els tres regidors, Dolors Bel, Estefania Valdés i jo mateix, empreníem aquesta responsabilitat amb il·lusió i ens posàvem, amb humilitat i fermesa al costat de la ciutadania de Tortosa, assumint un important repte en el qual estem treballant per un projecte comú de ciutat per Tortosa.

Un repte que ha esdevingut més complicat degut a les situacions excepcionals que ens han afectat: primer el temporal Glòria i després amb la triple crisi sanitària, econòmica i social que ha suposat la covid-19 i que, sense dubte, ha determinat aquesta primera part del mandat. Els socialistes hem estat capaços de treballar per superar la crisi gràcies a aspectes com el Pla de Reactivació Econòmica i Social amb més de 175 mesures per treballar per sortir endavant en tots els aspectes.

La pandèmia encara està entre natros i continuem treballant dia a dia per combatre-la i aquí estem dedicant la majoria dels esforços, especialment per una atenció prioritària a les persones. Ara, en la recta de sortida de la crisi, seguim amb el repte i hem aconseguit tirar endavant el pressupost per al 2021 de més de 54 M€, fruit d’una modificació pressupostària de més de 14 M€, per treballar per l’atenció a les persones, la reactivació econòmica, una clara aposta per la cultura, el patrimoni, l’habitatge i l’espai públic amb accions a tots els barris, pobles i EMDs del municipi, responent a allò que ens ha demanat la ciutadania.

Els resultats d’aquest primer any de govern han demostrat que el "Compromís per Tortosa" respon a les nostres expectatives, ens ha permès aplicar les polítiques progressistes que sempre hem defensat i estem treballant en la bona direcció per Tortosa en aspectes concrets com doblar la despesa en l’atenció a les persones; a més, des de la regidoria d’Igualtat estem treballant per implementar els plans d’igualtat i LGTBI i erradicar les violències de gènere. En el sentit de reactivació econòmica s’han d’invertir la majoria dels esforços en pal·liar els efectes de la pandèmia i ara seguirem treballant amb campanyes per incentivar l’economia.

Aquest govern també aposta fortament per la Cultura, especialment en l’any de la Capital de la Cultura Catalana i de la Ciutat Gegantera de Catalunya amb activitats que estan situant Tortosa al centre del panorama cultural. Pel que fa al patrimoni s’ha apostat molt fort per la recuperació del nucli antic i la millora de les muralles i fortificacions que esdevindran un important actiu turístic juntament amb el Museu i l’espai Cota 0 a la nova plaça de la Catedral. I per primera vegada i després de les nostres reivindicacions, el govern hem apostat decididament per la recuperació de la Memòria Històrica amb la creació d’una regidoria específica.

La via i l’espai públic també han estat una de les prioritats en aquests anys de mandat. La ciutadania i nosaltres mateixos hem fet cavall de batalla de l’estat de l’espai públic a la ciutat i nosaltres hem respost a aquestes reivindicacions treballant molt per la millora de la via i l’espai públics a tots els barris, pobles i EMDs, que compten amb el nostre compromís de seguir treballant per la millora dels seus espais públics i equipaments.

Els socialistes també hem incorporat al govern una regidoria d’Habitatge, que ja està treballant en un Pla local d’habitatge que ha de permetre una diagnosi del parc d’habitatges i seguir treballant per garantir un dret a l’habitatge.

Estem molt satisfets de la feina que estem fent i creiem que estem avançant cap a la Tortosa que volem, amb coherència, humilitat i sempre al servei dels ciutadans i ciutadanes als quals agraïm la seva confiança i als quals demanem disculpes pels errors que segur que hem fet i per aquells aspectes que encara no hem pogut solucionar.

Cal continuar treballant i molt i que la pandèmia ens ha limitat en gran mesura les accions previstes i afectarà futurs mandats, però creiem que amb les nostres accions hem demostrat la nostra vocació de govern, la constant recerca del bé comú dels nostres veïns i veïnes i la capacitat de treball i de servei públic del nostre grup municipal perquè la nostra prioritat són los tortosins i les tortosines.

Publicat el dissabte 26 de juny de 2021 a setmanarilebre.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada