dimecres, 29 de setembre del 2021

El Museu de Tortosa acollirà una mostra sobre l'arquitectura dels últims anys a Catalunya

La mostra, que es podrà visitar durant tot l’octubre al Museu de Tortosa, reuneix trenta-tres dibuixos originals

Dintre de la programació de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021, la demarcació de l’Ebre del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i l’Ajuntament de Tortosa obren l’exposició que celebra el 50è aniversari de l’Arxiu COAC, honorat amb el Premi Nacional de Cultura 2019.

La mostra, que es podrà visitar durant tot l’octubre a la sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa, reuneix trenta-tres dibuixos originals d’arquitectes com ara Lluís Domènech i Montaner, Josep Maria Sostres, Francesc Mitjans, Correa-Milà o, els més propers, Cèsar Martinell i Federico Llorca. Aquesta documentació gràfica ha estat seleccionada no tant per la seva finalitat instrumental sinó, més aviat, pel seu valor com a testimoni del pensament de l’arquitecte. D’aquesta manera, la mostra atorga el màxim protagonisme tant al traç dels dibuixos com als seus autors, independentment de les influències culturals de cada època.

Horaris: De dimarts a divendres de 10.00 a 13.30 h. Dissabtes de 10.00 a 13.30 h. i de 15.30 a 18.30 h. Diumenges i festius de 9.30 a 13.30 h Els dijous la tarda es podrà visitar l’exposició amb visita concertada. Més informació www.museudetortosa.cat

En paral·lel, el COAC-Ebre organitza la 5a edició de l’Arquitectour, la sèrie de visites guiades a edificis emblemàtics de les comarques ebrenques, instaurada per commemorar el Dia Mundial de l’Arquitectura. Enguany, la ruta arquitectònica tindrà lloc els matins dels propers 2 i 3 d’octubre i brindarà una explicació detallada -de pont a pont- de l'avinguda de la Generalitat.

https://www2.tortosa.cat/noticies/noticia.php?lang=ca&id=13136

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada