dilluns, 20 de setembre del 2021

Tortosa presenta als fons Next Generation un projecte per fer visitables les muralles

Tortosa vol incorporar la conservació i visita de les fortificacions en els Next Generation. L’Ajuntament opta als fons europeus amb un projecte que inclou intervencions als fortins de Bonet i Orleans i també al portal de Tarragona, la creació del cinturó verd, i la reconstrucció virtual de la ciutat històrica. Així ho ha explicat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé: “El recorregut vol fer valer totes les nostres fortificacions, adequar espais verds i fer un producte turístic lligat a espais naturals i patrimonials i a la digitalització”.

El projecte, anomenat “Tortosa, ciutat de muralles i llegendes”, compta amb un pressupost de 3,6 milions d’euros. Inclou intervencions als fortins de Bonet i Orleans i també al portal de Tarragona, així com la creació del cinturó verd, però també una ronda de ciutat resseguint el perímetre de la ciutat medieval i la reconstrucció virtual de la ciutat històrica. El projecte preveu projectes de realitat virtual, QR i nova senyalització. 

El primer eix del projecte preveu crear i integrar una via ciclista (261.494 euros), àrees de descans i aparcaments (54.291 euros), i un camí de Ronda (1.279.987 euros), i incentivar l’adquisició de bicicletes elèctriques als equipaments hotelers (30.000 euros). En l’àmbit digital destaquen la reconstrucció 3D (157.300 euros), jocs per a telèfon mòbil (30.250 euros) i una sala de realitat virtual immersiva (121.000 euros), entre d’altres. També es preveu intervenir als espais emmurallats del Fortí de Bonet, Fortí d’Orleans, Portal de Tarragona i Avançades de Sant Joan, amb actuacions d’interpretació vinculades (1.352.450 euros).

Roigé també ha explicat que aquest projecte ha de complementar l’actuació de conservació sobre el mateix fortí de Bonet, el castell Tenasses i la muralla del Rastre, a la qual l’Ajuntament hi destinarà 1,4 milions d’euros. La previsió és que la Direcció General de Turisme resolgui a l’octubre si el projecte opta als fons europeus Next Generation. “La situació és d’incertesa respecte a aquest fons. No sabem ben bé com es gestionaran, s’ha hagut de buscar la informació amb comptagotes i tenim molts dubtes de com es valoraran i decidiran les accions a subvencionar”, ha reconegut Roigé. A Tarragona i l’Ebre es presentaran 17 projectes.

Publicat el dilluns 20 de setembre de 2021 a marfanta.com

https://www.marfanta.com/2021/09/20/tortosa-presenta-als-next-generation-un-projecte-per-recuperar-i-fer-visitables-les-muralles/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada