dilluns, 27 de setembre del 2021

Enric Roig: “Necessitem consens i unitat d’acció per aconseguir la construcció d’un nou hospital a Tortosa”

El nou hospital és una exigència sanitària territorial. No se soluciona ampliant una infraestructura que s'ha quedat obsoleta. Necessitem un nou equipament.

Davant la moció presentada per Movem Tortosa a proposta del Col·legi de Metges i altres col·lectius professionals que demana la construcció d’un nou hospital a Tortosa, i que es debatrà en el ple d’octubre, el Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa ha avançat en roda de premsa que votaran a favor.

Tal com ha explicat el primer tinent d’alcalde, Enric Roig, “votarem a favor d’aquesta moció perquè la posició del PSC respecte a la necessitat de construcció d’un nou hospital a Tortosa sempre ha estat ferma, contundent, constant i reclamada” però també ha lamentat que Movem Tortosa hagi presentat aquesta moció contrària a la unitat d’acció que s’està duent a terme en aquest tema.


Roig ha recordat que el PSC es va comprometre a portar al Parlament la construcció del nou hospital, “i així ho hem fet, presentant una proposta de resolució de manera conjunta amb els grups de la CUP i d’En Comú Podem al Parlament”. Una proposta que insta al Govern a garantir els recursos econòmics per construir de forma urgent un nou Hospital a Tortosa, com a centre hospitalari de referència de Terres de l'Ebre, en un espai amb bona accessibilitat i mobilitat i que tingui garantida qualsevol necessitat de creixement futur.

La proposta naix a partir de la creació, a principi de 2020, d’una mesa en favor de la construcció d’un nou hospital, en la que ha participen CUP, Movem i sindicats. Per aquest motiu “demanem a Movem i al Sr. Jordan, diputat al parlament, unitat d’acció en aquest tema, i que continuï treballant  conjuntament amb el PSC i la CUP per a que el pressupost de 2022 incloguin les partides per a un nou hospital, i defugi de presentar mocions separadament.”

Roig ha animat a altres partits, com ERC, que defensen l’ampliació de l’actual Hospital Verge de la Cinta, a que reflexionin i canviïn d’opinió davant la necessitat real d’un nou hospital i la resposta del Conseller de Salut dient que encara no es disposa de cap estudi definitiu sobre la possible ampliació.

http://tortosa.socialistes.cat/ca/noticia/e-roig-necessitem-consens-i-unitat-d-accio-per-aconseguir-la-construccio-d-un-nou-hospital

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada