dimecres, 29 de setembre del 2021

Tortosa portarà a aprovació l'increment de les bonificacions de l'IBI per a immobles amb instal·lacions fotovoltaiques

La proposta suposa duplicar l'actual bonificació del 20% fins a situar-la al 40%, amb vista a fomentar la implantació de més plaques solars al municipi

Tal i com ja va avançar l'alcadessa el juny passat, en el decurs de la conferència institucional de mitjan mandat, avui la comissió informativa de Serveis Centrals de l'Ajuntament de Tortosa ha dictaminat la proposta de modificació de les ordenances fiscals per al 2022, pas previ al seu debat al ple previst per dilluns que ve. La proposta d'ordenances modifica les bonificacions corresponents a l'impost de béns immobles (IBI) per als edificis que compten amb sistemes de producció energètica alternativa, com les instal·lacions de plaques solars: fins ara, este tipus d'equipaments suposaven una reducció de l'impost en un 20% i, ara, la proposta del govern municipal és duplicar-la per situar-la en el 40% de bonificació.

Ara, el ple ordinari n'haurà de fer l'aprovació inicial per poder complir els terminis i que puga entrar en vigor a l'inici del gener del 2022.

L'alcaldessa ja va detallar aleshores que, amb esta mesura i les que ja s'estan implementant, l'Ajuntament de Tortosa vol incentivar encara més la instal·lació de plaques solars als edificis de la ciutat, i afavorir la implantació de sistemes de producció energètica alternativa. Es tracta d'una de les mesures incloses en els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030, promulgats per Nacions Unides i que l'Ajuntament de Tortosa ha fet seus en el marc de l'Acord per una Ciutat Verda.

Des del 2007, l'Ajuntament de Tortosa ja bonifica l'impost de béns immobles per als edificis que compten amb sistemes d'obtenció d'energia alternativa. Així mateix, des del 2009 també aplica una bonificació del 90% sobre l'impost de construccions (ICIO) per a la implantació d'estes instal·lacions.

A més a més, l'Ajuntament treballa en la implantació d'instal·lacions fotovoltaiques en alguns edificis municipals, perquè puguen posar-se en funcionament durant l'any vinent.


Juntament amb les instal·lacions de plaques solars, Tortosa també promou la implantació de mètodes de transport més respectuosos amb el medi ambient, amb diversos incentius: des del 2008 es bonifica l'impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM) per als vehicles de motor elèctric i híbrids, amb una rebaixa del 75%. A estos supòsits, l'any 2019 es van afegir, amb la mateixa bonificació, els vehicles que utilitzen el gas (GLP i GNC) com a carburant. D'altra banda, l'Ajuntament de Tortosa va posar en marxa al juny un nou punt de recàrrega per a vehicles elèctrics a Remolins, el quart existent al municipi, i també va ampliar la flota municipal de vehicles elèctrics, amb dos motos i un cotxe patrulla per a la Policia Local, i un vehicle per a les tasques de Protecció Civil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada