dimarts, 15 de març del 2022

Arranca el procés dels sextos pressupostos participatius de Tortosa amb l'obertura de la fase de recepció de propostes

Del 15 al 27 de març, es poden aportar els projectes que després passaran a votació per distribuir els 250.000 euros del pressupost, un 25% més que l'any passat

A partir d'este dimarts, 15 de març, s'inicia el procés dels sextos pressupostos participatius de Tortosa. L'Ajuntament destina un total de 250.000 euros del pressupost municipal perquè siga la ciutadania qui decidisca directament quines actuacions i inversions volen que es duguen a terme durant els pròxims mesos. La xifra del pressupost suposa un increment del 25% respecte a les dotacions dels anteriors processos participatius, aleshores fixats en 200.000 euros.

Ara, del 15 al 27 de març, la ciutadania pot fer arribar les propostes. Han de consistir en inversions d'interès general, concretes i avaluables, que siguen de competència municipal i que siguen viables tècnicament. Han d'estar ubicades als nuclis de Tortosa, els Reguers i Vinallop, ja que la resta de pobles del municipi, en ser EMD, tenen autonomia per definir com duen a terme les seues inversions. Les propostes no poden excedir el cost màxim per a cadascun dels àmbits geogràfics: 210.000 euros a Tortosa, 20.000 als Reguers i 20.000 a Vinallop.


Per tal que siguen considerades vàlides, les propostes han d'estar fetes per persones físiques, degudament identificades amb el nom i els cognoms, així com una via de contacte com el telèfon o el correu electrònic per aprofundir en algun aspecte de la proposta, si fos necessari.

Una vegada finalitzat el termini per a la presentació de propostes, seran avaluades pel personal tècnic municipal per excloure les que no complisquen els criteris i per quantificar el cost de les que passaran a votació. En este sentit, l'edició d'enguany recuperarà el vot presencial, que s'unirà al vot telemàtic, i donarà el tret de sortida coincidint amb la fira Expoebre.

L'alcaldessa, Meritxell Roigé, i la regidora de Participació Ciutadana, Dolors Bel, han fet una crida a la participació: Roigé subratlla el fet que, des del primer moment, l'Ajuntament de Tortosa ha plantejat els pressupostos participatius de manera pura, "fent que siga la ciutadania qui definisca les opcions que volen sotmetre a votació", recorda. "La participació directa en la decisió del pressupost municipal és un exercici democràtic", afegeix Dolors Bel, per la qual cosa animen a tota la gent del municipi a que s'hi impliquen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada