dimarts, 8 de març del 2022

El Ple de l’Ajuntament de Tortosa aprova la moció del PSC amb motiu del 8 de març per treballar per l’avenç cap a la igualtat real i pels drets de les dones

El ple aprova la cessió de terrenys municipals per ubicar la futura 
Escola d’Hostaleria de les Terres de l’Ebre

El plenari de l’Ajuntament de Tortosa, celebrada ahir 7 de març, va aprovar, amb l’únic vot contrari de la CUP, la moció presentada pel Grup Municipal del PSC de Tortosa amb motiu del 8 de març, Dia de les Dones, per tal de reivindicar la política com l'eina fonamental per transformar la realitat i assolir una societat de ciutadanes i ciutadans lliures, que neixin i creixin en igualtat d'oportunitats, en plena fraternitat i respecte.

La regidora d’Igualtat i Drets Civils i 5a tinent d’alcaldessa, Dolors Bel, que ha estat la portaveu del grup socialista en aquest plenari, ha defensat que “una societat que aspira a ser realment democràtica i socialment justa no es pot permetre que la meitat de la població, les dones, siguin discriminades de manera estructural i pateixin violència masclista pel fet de ser dones,” i ha reivindicat que el govern estatal ha desenvolupat importants accions polítiques feministes com a eix transversal a tots els seus ministeris, començant pel Pacte d’Estat fins a la recent Reforma Laboral, incloent la visió feminista a totes les accions de recuperació finançades amb els fons europeus i el Pla de Transformació i Resiliència.

En aquest sentit, la moció aprovada incorpora el compromís de treballar per l'avenç de la societat cap a la igualtat real, “rebutjant qualsevol retrocés en drets i llibertats per a les dones, i treballant en el marc de les competències de l'Ajuntament per garantir la coeducació, la igualtat laboral, la conciliació i la corresponsabilitat” ha explicat Bel.

Entre els seus acords, la moció insta al Govern de la Generalitat a comprometre’s en la lluita contra la violència masclista i aprovar, amb els recursos necessaris, un Pacte català contra la violència masclista, així com a fer seguiment perquè les empreses compleixin amb els plans d'igualtat i contra la bretxa salarial.

“Només els governs feministes poden garantir els drets de les dones. Perquè sense drets no hi ha igualtat. Perquè sense igualtat no hi ha llibertat, i necessitem governs feministes per aturar el masclisme” ha reblat Bel.


Aprovada la cessió de terrenys per a l’Escola d’Hostaleria de les Terres de l’Ebre

El ple ha aprovat també la cessió d’un solar de 10.488 metres quadrats de titularitat municipal al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per poder ubicar l'Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de les Terres de l'Ebre. 

Aquesta cessió suposa el primer pas per a que des de la Generalitat incloguin el projecte dins de les seves actuacions el més aviat possible, per tal de poder disposar d’aquest nou equipament a Tortosa que implicarà el creixement de l’actual escola hostalera amb una major oferta formativa, i que esdevindrà així un important centre de referència a Terres de l’Ebre amb le que posem Tortosa al lloc que li toca.


Condemna unitària a la invasió d’Ucraïna

El ple també va fer una declaració institucional en contra del conflicte armat que s'està produint a Ucraïna, entenent que cal contribuir a desescalar el conflicte i apostar per la desmilitarització de la zona i per l’establiment d’un diàleg enfocat a la construcció de pau. 

A dia d’avui, la seguretat i el lliure exercici de drets de la població civil està en perill, una situació que s’agreujarà molt més amb l’existència d’un conflicte bèl•lic obert, un fet que generarà de ben segur migracions forçades que caldrà atendre, violència contra la població civil i una crisi humanitària al cor d’Europa. Per tot això apel·lem a la comunitat internacional, en especial a la Unió Europea, a adoptar un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans de tota la ciutadania de la regió.


Un ple protagonitzat per les dones socialistes

Tot i que habitualment les intervencions al plenari es reparteixen entre el i les regidores del grup municipal, donat que el PSC és el grup que compta amb major percentatge de dones, i que en aquest ple el 8 de Març i les dones han tingut especial protagonisme en moltes de les propostes a debatre, totes les intervencions han esta a càrrec de les dues regidores Estefania Valdés i Dolors Bel que ha estat la portaveu del grup socialista.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada