dijous, 3 de març del 2022

El PSC presenta al ple una moció amb motiu del 8 de març per treballar per l’avenç cap a la igualtat real i pels drets de les dones

Donat que la majoria de propostes del ple estan relacionades amb les dones i que el grup del PSC té majoria de dones, les intervencions al ple seran totes a càrrec de les regidores

Seguint la línia de treball centrada en treballar per les persones i pels seus drets, el grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa ha presentat per al seu debat al al ple del mes de març una moció amb motiu del 8 de març, Dia de les Dones, per tal de reivindicar la política com l'eina fonamental per transformar la realitat i assolir una societat de ciutadanes i ciutadans lliures, que neixin i creixin en igualtat d'oportunitats, en plena fraternitat i respecte, “cosa que només serà possible amb governs feministes” afirma la regidora d’Igualtat i Drets Civils i 5a tinent d’alcaldessa, Dolors Bel.


Bel explica que “una societat que aspira a ser realment democràtica i socialment justa no es pot permetre que la meitat de la població, les dones, siguin discriminades de manera estructural i pateixin violència masclista pel fet de ser dones.” Per això des del PSC reivindiquem amb orgull socialista i feminista que el govern estatal ha desenvolupat importants accions polítiques feministes com a eix transversal a tots els seus ministeris, començant pel Pacte d’Estat fins a la recent Reforma Laboral, incloent la visió feminista a totes les accions de recuperació finançades amb els fons europeus i el Pla de Transformació i Resiliència.

En aquest sentit, la moció incorpora el compromís de treballar per l'avenç de la societat cap a la igualtat real, “rebutjant qualsevol retrocés en drets i llibertats per a les dones, i treballant en el marc de les competències de l'Ajuntament per garantir la coeducació, la igualtat laboral, la conciliació i la corresponsabilitat” explica la regidora.

A més, en els seus acords, s’insta al Govern de la Generalitat a comprometre’s en la lluita contra la violència masclista i aprovar, amb els recursos necessaris, un Pacte català contra la violència masclista, així com a fer seguiment perquè les empreses compleixin amb els plans d'igualtat i contra la bretxa salarial.

També demana situar al centre de l'agenda política, l’economia de la cura i reconèixer social i econòmicament els treballs vinculats, realitzats majoritàriament per dones i donar solucions a la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia de la Covid-19 a qui més ha patit les conseqüències, les dones, per “tenir present l'impacte de gènere a l'hora de definir ajudes i accions específiques amb els fons europeus de lluita contra la pandèmia i els seus efectes” explica Bel.

Hem presentat aquesta moció perquè “només els governs feministes poden garantir els drets de les dones. Perquè sense drets no hi ha igualtat. Perquè sense igualtat no hi ha llibertat, i necessitem governs feministes per aturar el masclisme” ha reblat Bel.

A més, tot i que habitualment les intervencions al plenari es reparteixen entre el i les regidores del gruo municipal. donat que el PSC és el grup que compta amb major percentatge de dones, i que en aquest ple el 8 de Març i les dones tenen especial protagonisme en moltes de les propostes a debatre, totes les intervencions les duran a terme les dues regidores Dolors Bel i Estefania Valdés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada