dimecres, 2 de març del 2022

Tortosa habilita dos punts de recollida de material d'ajuda humanitària per al poble ucraïnès

Fins al 15 de març es poden fer arribar les donacions a la comissaria de la Policia Local de Tortosa o a les antigues escoles del Grup El Temple

La solidaritat des de Tortosa amb el poble ucraïnès, que està patint el setge provocat per la invasió russa i la destrucció dels bombardejos, es traduirà durant les pròximes dos setmanes en una recollida de materials de primera necessitat per a fer-los arribar a la població d'Ucraïna. La ciutat respon, així, a la crida feta per l'associació sense ànim de lucre És Per Tu, que treballa des de l'any 1998 per a organitzar estades a Catalunya d'infants ucraïnesos de la regió pròxima a Txernòbil.

Tortosa ha habilitat dos punts on poder fer arribar les donacions: d'una banda, la comissaria de la Policia Local, a la plaça de la Immaculada de Remolins, està oberta les 24 hores per tal de poder-hi fer arribar el material. A més a més, l'Ajuntament, en col·laboració amb l'associació de veïns del 13 de Gener i Horta, habilitarà a partir del dimecres 2 de març la seu de les antigues escoles del Grup El Temple per tal que actue com a centre logístic. En este punt també es podran fer arribar les donacions en dos franges horàries, amb la implicació de persones voluntàries i de la Creu Roja Tortosa: de les 9 a les 13 h i de les 16 a les 20 h.

La petició d'ajuda fa especial referència a material sanitari, com ara medicaments (analgèsics, antitèrmics, antiinflamatoris, antibiòtics...) tant per a adults com per a infants, gases, benes, apòsits, crema per a cremades i cops, o antisèptics (Betadina, Clorhexidina,...). Juntament amb això, també demanen aliments (cafè soluble, cafè natural, xocolate, cacao, llet pasteuritzada, llet en pols, conserves de carn i peix, arròs, pasta, oli, faina, galetes,...), productes per a bebès (bolquers, llet en pols, cereals, farinetes,...) i roba com ara mantes o edredons, ateses les baixes temperatures a la zona.

https://www2.tortosa.cat/noticies/noticia.php?lang=ca&id=13258

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada