dijous, 29 de setembre del 2016

El PSC defensa que Tortosa no pot renunciar al tercer institut i per això presentarà una iniciativa parlamentària per demanar la seva construcció

El grup municipal socialista també ha evidenciat altres problemes en l’àmbit de l’educació a nivell municipal en tant en quant l’AMPA de l’escola de Ferreries ha hagut d’assumir tasques de manteniment que hauria de fer l’Ajuntament

“El PSC no renuncia a la construcció del tercer institut de Tortosa. I pensem que l’Ajuntament de la ciutat tampoc ha de renunciar”. Amb aquestes paraules el portaveu del grup municipal socialista, Enric Roig, ha volgut respondre a les declaracions que el passat 13 de setembre va fer la directora dels Serveis territorials d’Educació a les terres de l’Ebre, la Sra. Manolita Cid, quan va tornar a anunciar, després de que ja es fes el març de 2015. que no hi haurà tercer institut ja que la previsió del creixement d’alumnat a secundària només serà per uns quants cursos i que després tornarà a baixar pel que no es veu necessària la construcció d’un nou centre.

La reclamació del tercer institut a Tortosa ha estat una reivindicació de fa més de 20 anys que s’ha fet de manera continuada, donada la manca d’un centre de secundària al marge esquerre del riu Ebre. Després de moltes demandes i reivindicacions, la creació del tercer institut de Tortosa va ser anunciada el 24 d’abril de 2009 i tant des de l’Ajuntament de Tortosa com des del Departament d’Ensenyament han defensat sempre que es faria el tercer institut. “De fet, l’Ajuntament de Tortosa va aprovar cedir a la Generalitat els terrenys per a la construcció del tercer institut, que s'ubicaria entre l'autovia d'entrada a Tortosa i el pont Tirant lo Blanc, en concret al Pla Parcial Temple Sud i amb una superfície de 10.488 metres quadrats” ha explicat Roig, qui també ha dit que “amb aquesta decisió Tortosa perd un equipament, un centre de referència, una decisió que també farà que l’escola de Sant Llàtzer renunciï a part de les instal·lacions que hauran de compaginar amb l’Institut. Això, de manera provisional és acceptable, però no a llarg termini. Recordem que l’escola té pendent incorporar 4 cursos i que l’institut té tres línies amb grups de 30 o 31 alumnes el que està provocant ja alguns problemes com ara el fet de que els departaments no tenen espai propi o que s’han de fer classes al bar. A més els dos centres estan aplicant mètodes pedagògics innovadors que els està fent ser centres de referència el que implica un augment del nombre d’alumnes”.

El grup socialista sempre s’ha mostrat partidari de la construcció del tercer institut i ho hem demostrat amb diverses accions al respecte, com la presentació d’una moció, el març de 2015, instant a l’Ajuntament a que no renunciés al 3r institut i a que demanés a la Generalitat que rectifiqués en la seva decisió i procedís a la seva construcció. Aquesta moció va ser rebutjada per la majoria del govern de CiU però aprovada pels Republicans de Tortosa, que ara donen tot el seu suport al govern.

Els darrers anys, el Govern de la Generalitat de Catalunya, ha vingut realitzant retallades que incideixen en l'atenció a l'alumnat, els centres, els professionals i els serveis educatius; en definitiva, tota la comunitat i el que és més important, acaben per incidir en la qualitat educativa, “està clar que s’han d’optimitzar recursos, però que no s’ha d’acceptar que el context de dificultat actual serveixi d’excusa per retallar en serveis essencials, en aquest cas desafavorint l’educació pública. Per això des del PSC duren a terme una iniciativa parlamentària per tal de reclamar i reivindicar la necessitat de la constricció del tercer institut a la marge esquerra del riu Ebre” ha reblat Roig.

Finalment el portaveu socialista ha explicat que tot i que el Departament d’Ensenyament desconfia dels governs locals, trenca amb el seu compromís institucional i no finança les escoles bressol ni les escoles de música, també és cert que alguns governs municipals tampoc compleixen amb els seus compromisos i deixen de banda la seva responsabilitat en temes educatius. En aquest sentit ens ha arribat informació de l’AMPA de l’escola de Ferreries en tant en quant els pares i mares van haver d’habilitar uns lavabos i pintar el menjador perquè l’Ajuntament no ho feia. A més, aquest estiu es va cedir el centre per la realització d’un campus i en tornar a les classes s’han trobat tot brut i es plantegen pintar algunes aules. I en canvi no han rebut cap resposta favorable per part del govern havent d’assumir ells aquestes tasques” ha remarcat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada