dijous, 8 de setembre del 2016

Movem i PSC acusen el govern de Bel de voler ‘emmordassar’ l’oposició

Els grups de Movem Tortosa i el PSC han comparegut aquest dijous conjuntament per rebutjar la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) que el govern de Convergència i Esquerra vol aprovar en el ple del proper dilluns, 12 de setembre. Segons aquests dos grups de l’oposició, el govern de Ferran Bel ha ignorat allò que el mateix ple va aprovar fa uns mesos, quan va tirar endavant una moció de la CUP que demanava la revisió del ROM amb informació als grups municipals i participació ciutadana. 

El portaveu del PSC, Enric Roig, ha lamentat que el govern hagi presentat un esborrany del ROM “a corre-cuita”, sense haver fet cap reunió prèvia, i sense el necessari consens polític. De fet, Roig ha sentenciat que la proposta de ROM que ha fet el govern busca “callar la boca” dels grups de l’oposició amb mesures com la limitació de presentació de mocions durant el ple. I és que cada grup només podrà presentar una moció política en cada ple. 


Els socialistes i Movem també denuncien que es vol establir una limitació de precs i preguntes; i que no es regula la declaració de béns dels càrrecs de confiança, sinó només dels càrrecs electes. També han criticat que en el ROM queda poc concretat el paper del defensor de la ciutadania. Roig també ha advertit que l’alcalde podrà retirar l’ús de la paraula a un regidor en el debat d’una moció o pregunta, quan ell consideri que el tema ja està prou debatut. 

La falta de mecanismes com un debat sobre el Pla d’Acció Municipal o els pressupostos participatius són també altres mancances denunciades per Movem i el PSC, a l’hora de rebutjar el nou ROM de l’Ajuntament. Des de Movem Tortosa, el portaveu Jordi Jordan ha acusat Convergència i Esquerra de voler aprofitar la revisió del ROM per “emmordassar l’oposició i fer menys democràtic l’Ajuntament”. 

En aquest sentit, Jordan ha fet una crida a la direcció d’Esquerra a les Terres de l’Ebre i als militants republicans de Tortosa perquè aturen “la deriva conservadora i de dretes” del partit al municipi. Foto IRENE LÓPEZ.

Publicat a marfanta.com el dijous 8 de setembre de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada