dimarts, 13 de setembre del 2016

Tortosa aprova el Reglament Orgànic Municipal amb les bancades de Movem i del PSC buides

Els regidors dels dos grups van abandonar el ple en rebuig a la modificació del ROM finalment aprovada pel Govern municipal

Els portaveus de Movem i el PSC ha van exposar en roda de premsa els seus motius per rebujar el ROM. | Movem Tortosa
El Ple Ordinari que es va celebrar ahir a l'Ajuntament de Tortosa va aprovar el nou Reglament Orgànic Municipal, que és l'eina que regula el funcionament intern del consistori i que substituix l'anterior,de 1985. L'aprovació es va fer amb l'absència dels regidors de Movem i PSC, que es van retirar del Ple en el moment que s'iniciava el debat per demostrar el seu rebuig a un ROM “mancat de consens i que demostra una vegada més el caràcter autoritari del govern de Bel i Monclús”, segons el PSC.

L’actitud “absolutament autoritària i mancada de consens” de l’actual equip de govern va provocar, en paraules dels socialistes, que els regidors de Movem Tortosa i del PSC abandonessen la sessió plenària dixant tot sols als grups de CiU, els Republicans de Tortosa i el Partit Popular en el moment de debatre el nou ROM. Movem Tortosa i el grup socialista sostenen que amb el nou ROM el govern busca “callar la boca” dels grups de l’oposició amb mesures com la limitació de presentació de mocions a una per cada ple, o "la limitació de precs i preguntes i que no es regula la declaració de béns dels càrrecs de confiança, sinó només dels càrrecs electes", diu el PSC. També critiquen que en el ROM queda poc concretat el paper del defensor de la ciutadania i que l’alcalde pot retirar l’ús de la paraula a un regidor en el debat d’una moció o pregunta, "quan ell considere que el tema ja està prou debatut". Per la seua banda, el portaveu de Movem, Jordi Jordan, sosté que "el ROM ha de ser consensuat pel govern i l'oposició, és un document bàsic per a un Ajuntament democràtic i ni CiU ni ERC han volgut consensuar-lo". Jordan titlla este fet d'"irresponsabilitat i caciquisme".

“Movem Tortosa i el PSC ja vam manifestar la setmana passada el nostre rebuig a la modificació del ROM, en tant en quant el govern de Ferran Bel ha ignorat allò que el mateix plenari va aprovar fa uns mesos, quan va tirar endavant una moció de la CUP que demanava la revisió del ROM amb la creació d’una Comissió amb la presència de tots els grups municipals i amb la participació ciutadana”, ha manifestat el portaveu socialista Enric Roig.

"Fer-se la foto"
Tan l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, com el portaveu d'ERC i soci de govern, Josep F. Monclús, han acusat les dos formacions polítiques de "defugir del debat polític i de no haver fet cap aportació durant dos mesos".

Bel va recordar que el primer esborrany del nou reglament es va lliurar a tots els grups durant els primers dies de juliol, amb l'objectiu de portar-lo a aprovació en un Ple durant el mateix mes. Va explicar que a petició del PSC es va ajornar al setembre, i ara tant esta formació com Movem havien demanat un nou ajornament. "És un document de 20 pàgines i han tingut dos mesos per estudiar-lo i fer alguna proposta. Però busquen fer-se la foto", va afirmar l'alcalde, qui ha recordat que el nou ROM només limita el número de mocions, en la línia del que fan altres ajuntaments, "per tal d'ordenar i millorar el debat, i que no hi ha limitació de precs i preguntes". El líder de CiU a l'Ajuntament de Tortosa sosté que "Movem i PSC porten al Ple mocions presentades mesos enrere i que ja han estat sotmeses a debat, i que no tenen arguments i per això no volen ni tan sols discutir-ho".

Per la seua banda, Monclús va posar en evidència que "el reglament vigent fins ara era molt antic i requeria una actualització, fet que ha portat a què una comissió tècnica estiga treballant durant els últims mesos fins a enllestir un document sobre el qual ni Movem ni PSC han fet cap proposta i han preferit el rebombori mediàtic".
 
Publicat a aguaita.cat el duimarts 13 de setembre de 2016

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada