dilluns, 12 de setembre del 2016

El ple de dilluns a l'ajuntament de Tortosa es preveu tens per la modificació del ROM

El ple municipal de dilluns a l’ajuntament de Tortosa es presenta mogut. La nova aplicació del ROM que s’aprovarà en el plenari va viure aquest dijous les acusacions del PSC i Movem Tortosa respecte a les formes i els objectius d’aquesta modificació i per la tarda la rèplica de l’equip de govern amb Covergència i ERC de forma conjunta.

El curs polític a l’Ajuntament de Tortosa començarà ben agitat, després de l’aturada estiuenca. El ple ordinari de setembre, previst per dilluns, aprovarà el nou reglament orgànic municipal, el que estableix els mecanismes de funcionament de la institució. La proposta elaborada per l’equip de govern ha fet enutjar els partits de l’oposició, ja que incorpora com a mesura més destacada la limitació de la potestat per presentar mocions a només una per cada grup municipal. Els dos grups majoritaris de l’oposició, Movem Tortosa i el PSC, han comparegut de manera conjunta per denunciar el que consideren una voluntat per emmordassar la discrepància.

El portaveu del partit socialista Enric Roig ara taxatiu i denunciava que “Suposa un control total. Ho diem així, suposo un control autoritari sobre els grups de l’oposició. Ens volen fer calla la boca, ens volen fer callar la boca”. Per la seua part Jordi Jordan, cap de partit de Movem Tortosa es lamentava de que “volen aprofitar la renovació d’aquest reglament, d’aquest ROM, per amordassar a l’oposició i per tant per a fer menys democràtic el nostre ajuntament”.

El portaveu de Movem Tortosa ha fet una crida a la federació d’Esquerra Republicana a les Terres de l’Ebre perquè “posen ordre a Tortosa”, ha dit, ja que els republicans són els socis de govern de Convergència i Unió.

Des de l’oposició consideren que aquesta limitació va en detriment de la transparència i de l’obertura a la societat de la nova política, i s’han compromès a derogar el reglament de manera immediata quan accedisquen al govern.


RÈPLICA PER LA TARDA, DE L’EQUIP DE GOVERN

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, rebat les crítiques de l’oposició per la modificació que dilluns aprovarà el ple de l’Ajuntament del reglament orgànic municipal. Segons diu, l’objectiu de la mesura és actualitzar i ordenar el funcionament de les sessions ordinàries, ja que la normativa vigent existia des del 1985 i li calia una revisió.

Segons Bel, els grups de l’oposició ni tan sols han volgut participar en el debat a la comissió sobre els aspectes de la modificació. Bel ha estat taxatiu: “No diuen res, però res de res, de res. No fan cap aportació, ni una”.

L’alcalde critica que siguen ara els líder de Movem Tortosa i el PSC els qui critiquen la limitació d’intervencions, quan era la tònica, diu, durant el seu mandat conjunt. “Que es limita la participació? Home, que això ho digue el senyor Roig i el senyor Jordan, dos càrrecs de confiança del govern del senyor Sabaté, que va limitar per decret el número de preguntes i de mocions, simplement perquè ell ho deia sense fer cap modificació, això resulta com a mínim peculiar. Més participació que la que hi hagut fins ara, no la hi hagut mai a l’ajuntament de Tortosa”.

Ferran Bel fins i tot ha revelat la petició que li hauria formulat un dels dos grups crítics per aconseguir disposar del doble de mocions que l’altre grup, per pactar l’aprovació conjunta amb el govern.

Publicat a ebredigital.cat el dissabte 10 de setembre de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada