divendres, 9 de setembre del 2016

L’Ajuntament de Tortosa modifica el Reglament Orgànic Municipal (ROM) amb crítiques de l’oposició

L'alcalde defensa que el nou document ordena i facilita el debat en els plenaris i Movem i el PSC asseguren que està fet per "emmordassar" l'oposició

El ple del pròxim dilluns de l’Ajuntament de Tortosa preveu aprovar inicialment el nou Reglament Orgànic Municipal (ROM) del consistori. Aquest document és l’instrument d’organització interna dels ajuntaments que regula el funcionament dels plens municipals, juntes de govern i de portaveus, entre altres, i que a Tortosa continuava vigent el del 1985. L’alcalde, Ferran Bel, ha dit que el nou Reglament té per objectiu actualitzar l’anterior i, en el cas dels plenaris, ordenar i facilitar el debat. Els principals grups de l’oposició, Movem Tortosa i PSC, no ho veuen així i ja han denunciat “d’antidemocràtic” el document. Asseguren que està fet per “emmordassar” l’oposició, ja que, entre altres, limita a una les mocions que poden presentar els grups municipals a les sessions plenàries. L’alcalde ha assegurat que l’oposició ha tingut dos mesos per poder fer aportacions al document, de 24 pàgines, i que no han fet arribar cap suggeriment.

Segons ha detallat l’alcalde Ferran Bel, la modificació del ROM estava a punt per debatre’s al plenari del mes de juliol però que va atendre a petició d’ajornar-ho fins al setembre perquè tots els grups tinguessin més temps de valorar la proposta. Bel ha assegurat que en aquests dos mesos no ha arribat cap suggeriment per part de l’oposició, exceptuant la petició del PSC efectuada en comissió informativa aquesta setmana demanant un nou ajornament.Tant els portaveus de Movem Tortosa, Jordi Jordan, com el del PSC, Enric Roig, principals grups de l’oposició, han rebutjat el ROM del govern de CiU i ERC qualificant-lo de “poc democràtic”. “Creiem que aquest ROM està fet per emmordassar l’oposició i afavorir només els seus interessos -referint-se a CiU i ERC”, ha manifestat el socialista Enric Roig. En la mateixa línia, Jordi Jordan ha assegurat que amb aquest nou Reglament el que s’està fent és “menys democràtic” l’Ajuntament de Tortosa.L’alcalde ha rebutjat les crítiques i ha assegurat que l’Ajuntament de Tortosa “mai” ha estat tan democràtic com ara i que la limitació de mocions i la regulació del temps als plens es fa a la majoria d’ajuntaments. “La funció és ordenar i facilitar el debat”.Amb el nou ROM, cada moció tindrà un temps limitat d’exposició per part del ponent i de les intervencions posteriors dels grups, rèpliques i contrarèpliques. La durada del debat d’una moció, amb el nombre actual de grups municipals, pot arribar als 40 minuts. Pel que fa als precs i preguntes, es regula el temps d’intervenció però no el nombre total dels que es presenten.

Publicat a Vilaweb el dijous 8 de setembre de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada