dimarts, 13 de setembre del 2016

CiU, els Republicans de Tortosa i el Partit Popular, es queden sols una vegada més i aproven “junts” el nou Reglament Orgànic Municipal

Font: Ràdio Tortosa
Els grups municipals de Movem Tortosa i del Partit dels Socialistes de Catalunya abandonen la sessió plenària per demostrar el seu rebuig a un ROM mancat de consens i que demostra una vegada més el caràcter autoritari del govern de Bel i Monclús

L’actitud absolutament autoritària i mancada de consens de l’actual equip de govern ha provocat que els grups de l’oposició de l’esquerra, conformats per Movem Tortosa i el Partit dels Socialistes de Catalunya, abandonessin a la sessió plenària deixant tot sols als grups de CiU, els Republicans de Tortosa i el Partit Popular en el moment de debatre per a la seva aprovació el nou Reglament Orgànic Municipal (ROM), entenent que es tracta d’un document fet sense cap mena de consens i que contradiu, una vegada més, els acords aprovats en el ple.

“Movem Tortosa i el PSC ja vam manifestar la setmana passada el nostre rebuig a la modificació del ROM que el govern de Convergència i Esquerra van aprovar en el ple d’ahir, en tant en quant el govern de Ferran Bel ha ignorat allò que el mateix plenari va aprovar fa uns mesos, quan va tirar endavant una moció de la CUP que demanava la revisió del ROM amb la creació d’una Comissió amb la presència de tots els grups municipals i amb la participació ciutadana”, ha manifestat el portaveu socialista Enric Roig.

“Tot i que a la Junta de Portaveus prèvia al Ple hem fet un darrer intent d’ajornar aquesta aprovació per tal de poder revisar i treballar el document i portar-ho a aprovació aquest mateix mes de setembre, Bel s’ha negat manifestant que allò que havia de dir, que era molt, ho faria al ple” ha dit Roig. Per aquest motiu els grups d’esquerres de l’oposició han decidit aixecar-se i marxar del ple mostrant una insòlita imatge de tota la bancada esquerra buida.

Cal recordar que Movem Tortosa i el grup socialista ja van denunciar que 31 anys després, amb el nou ROM el govern busca “callar la boca” dels grups de l’oposició amb mesures com la limitació de presentació de mocions a una per cada ple, la limitació de precs i preguntes; i que no es regula la declaració de béns dels càrrecs de confiança, sinó només dels càrrecs electes. També van criticar que en el ROM queda poc concretat el paper del defensor de la ciutadania o que l’alcalde pot retirar l’ús de la paraula a un regidor en el debat d’una moció o pregunta, quan ell consideri que el tema ja està prou debatut.

Roig ha resumit la situació dient que “tot plegat demostra, una vegada més, que Tortosa està dirigida per un equip de govern cansat, totalment allunyat de la realitat i de la ciutadania, que menysprea a l’oposició i que viu de la renda de mandats passats i només recull fracassos com ara les piscines, els contractes de l’enllumenat o la innecessària reforma del Pont de l’Estat. Ara a més amb el suport dels Republicans de Tortosa, que han passat de patir els menyspreus de Bel a fer-li de crossa i ser el soci útil, i el del Partit Popular en l’aprovació del ROM entre d’altres temes darrerament”.

El grup municipal del PSC lamenta haver adoptat aquesta mesura però ha estat la única manera de dir-li al govern municipal i a l’alcalde que no es pot ser així, que els errors se subsanen i no s’agreugen, “i entenem que és un error voler aprovar una modificació del ROM sense el consens de les forces progressistes i d’esquerres del consistori tortosí” ha dit Roig.

“I que consti que amb aquest ROM no es tracta de que ens facin callar als grups de l’oposició, es que fan callar i retallen els drets del ciutadans i ciutadanes que ens donen veu a través de les urnes, per a que siguem natros la seu veu a l’Ajuntament, en el lliure exercici de la funció política... i això és molt greu, perquè la Democràcia no es negocia” ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada