dimarts, 8 de novembre del 2016

El PSC aconsegueix el suport unànime del Ple per exigir a la Generalitat la creació de l’Autoritat Territorial de Mobilitat de les Terres de l’Ebre

El govern de Junts pel NO rebutja les propostes del PSC per crear una brigada d’intervenció immediata i per crear una comissió de seguiment dels acords de les mocions aprovades

La proposta del grup municipal socialista per instar a la Generalitat a crear de manera immediata l’Autoritat Territorial de Mobilitat de les Terres de l’Ebre va ser aprovada per unanimitat en la sessió plenària d’ahir dilluns 7 de novembre. Aquesta és una aposta important del grup socialista per posar remei al problema que pateix el transport ferroviari a les Terres de l’Ebre. En paraules del portaveu del grup municipal, Enric Roig, “les Terres de l’Ebre no ens podem quedar fóra d’aquesta organització territorial respecte al transport com són les ATM i hem de disposar d’una que serveixi per gestionar el transport des d’aquí i per als d’aquí i no volem succedanis que no estiguin emparats per la llei i que no suposin òrgans de deliberació”.

D’altra banda el ple d’ahir també va aprovar la proposta socialista per recuperar i catalogar les làpides del cementiri municipal que tenen interès històric i/o artístic. “L’Ajuntament de Tortosa, com es sabut, ha dut en els darrers anys un procés de regularització administrativa de la concessió dels drets funeraris, alguns dels quals estan desapareguts o es desconeix res dels seus propietaris i gràcies a aquesta proposta podrem conservar els elements en cas de que no apareguin els seus titulars, donat el valor artístic i/o històric que tenen” ha exposat Roig. “No és la primera vegada que parlem del cementiri en aquest plenari i no entrarem a discutir sobre el correcte o no manteniment del mateix”, ha reblat Roig en relació a les mocions que ha presentat el PSC en resposta a les queixes dels usuaris d’aquestes instal·lacions.

La sessió d’ahir va evidenciar, una vegada més, ceguera del govern municipal envers el manteniment de l’espai públic, en tant en quant va rebutjar la moció presentada pel PSC que demanava la creació d’una Brigada d’Intervenció Ràpida per tal de cobrir les necessitats de manteniment amb actuacions urgents que es puguin reparar en menys de 24 hores, argumentant que aquesta feina ja es fa i que ja s’intervé d’urgència quan és necessari. Enric Roig ha lamentat el fet de que “l’espai públic de la nostra ciutat presenta un evident i deficient estat de manteniment és una realitat i ja ho veiem cada dia en anar pel carrer. Una ciutat amb bona imatge ho és perquè preveu, controla, regula i aplica un seguit de criteris entre els quals destaca el manteniment dels elements de la via pública. Amb l’actitud del govern de rebutjar sistemàticament les nostres propostes de manteniment de l’espai públic Tortosa mai tindrà una bona imatge”. En el torn de rèplica Roig ha demanat al govern que “provi alguna de les moltíssimes propostes que hem presentat pel que fa a la neteja i el manteniment a veure si alguna els serveix, perquè el que està clar és que ara er ara vostès no són capaços de resoldre el problema”.

Així mateix també es va rebutjar la moció que proposava la creació d’una comissió de seguiment dels acords de les mocions aprovades al Ple. En paraules de Roig “ja s’ha donat en diverses ocasions l’incompliment dels acords de les mocions per part del govern municipal i, a pesar de presumir de transparència, es desconeix per complet l’estat d’aquests acords. Malauradament això també passa en altres ajuntaments, però allí han posat en marxa aquest mecanisme de control per garantir el compliment dels acords, i entenem que va en pro de la transparència i el bon fer”. La resposta del govern va ser que l’oposició ja disposa de mecanismes com les comissions informatives per assabentar-se’n i que la seva feina és investigar si es dona compliment als acords. “Estem una vegada més davant d’un total menyspreu del govern de Bel cap a l’oposició i ara amb el suport incondicional dels Republicans de Tortosa que, lamentablement, han sucumbit i s’han empeltat de les males formes de fer de Bel i ja han oblidat el que van patir quan estaven a l’oposició” ha lamentat el portaveu socialista.

Tot i les dues mocions aprovades, els socialistes han lamentat una vegada l’actitud del govern, que s’ha repetit darrerament a les sessions plenàries en tant en quant “només aproven mocions generalistes que van en contra del PP o que defensen el govern de Junts pel Sí, però en canvi rebutgen aquelles propostes que els comprometen o que volen apostar per la ciutat i per millorar la vida dels tortosins i tortosines i, a més, amb la connivència dels Republicans de Tortosa” ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada