dijous, 24 de novembre del 2016

El PSC presenta 39 al·legacions a les ordenances davant la negativa del govern municipal a considerar-ne cap de les propostes presentades

Les al·legacions volen la millora de Tortosa i de la qualitat de vida dels tortosins i tortosines, lluitant per la creació d’ocupació, la reactivació econòmica i la justícia social

“Continuem treballant per Tortosa”. Aquest és el principal objectiu que segueixen les 39 al·legacions que els socialistes han presentat a l’aprovació inicial de les ordenances per al 2017, i tal i com ja s’ha fet en els anys anteriors. El portaveu del grup municipal del PSC, Enric Roig ha assenyalat que les al·legacions s’han presentat “perquè volem una ciutat més justa i solidaria on els impostos siguin equitatius i es beneficiï a qui més mira per l’estalvi i on es protegeixi a aquells que més estan patint la crisi. Es tracta de 39 al·legacions pensades per a atenuar la insensibilitat social que cap als tortosins i les tortosines mostra el govern de CiU, ara amb els seus socis, els Republicans de Tortosa”.

En paraules de Roig aquestes al·legacions, “responen al fet de que el grup socialista va presentar una sèrie de propostes, que van ser lliurades al regidor d’Hisenda en el temps i forma que correspon segons les indicacions del govern municipal i del mateix regidor en comissió informativa, i tot i així van ser rebutjades perquè s’havien fet tard, a diferència de les propostes per als pressupostos, en què el govern si que es va asseure a debatre i intentar arribar a un acord per a l’aprovació d’algunes d’elles”.

Entre les al·legacions, el regidor ha destacat especialment aquelles que pretenen bonificar la taxa d’escombraries a qui més recicli o que afavoreixin a qui més fa servir la deixalleria. També es vol replantejar la taxa d’escombreries per locals buits sense activitat o comerços en funció de la seva superfície. “El conjunt de les propostes de millora presentades tenen un to totalment positiu i de fer més digna la vida dels tortosins i les tortosines, i en contemplen 15 sobre impostos, 4 de preus públics, 15 de taxes i 5 de tarifes i tenen com a finalitat l’activació econòmica i la creació de llocs de treball, recuperar el nucli antic i millorar la imatge de Tortosa; el foment de les energies renovables i el reciclatge i, especialment, fomentar una ciutat més justa i solidaria”, ha explicat Roig.

“Contràriament, la proposta del govern són unes ordenances fiscals de continuïtat, sense ambició i sense cap mena de sensibilitat per la ciutadania de Tortosa en les que les úniques modificacions que han presentat són rebaixar la taxa d’escombreries un 1%, com es va fer l’any passat; la creació d’una nova taxa per a conducció de gossos perillosos per a altres acompanyants del gos que no siguin el seu propietari; l’aplicació del mateixos descomptes i bonificacions per als alumnes de l’Escola de Teatre, equiparant a l’Escola de Música; la creació d’una nova taxa per a reexpedició de carnets o alguns canvis tècnics en el redactat d’algun impost o assimilació a un altre, per això el motiu de les nostres al·legacions” ha explicat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada