divendres, 18 de novembre del 2016

Estem davant d’un pressupost tan poc creïble com l’acció de govern de CiU i els Republicans de Tortosa, el govern del Junts Pel NO

Ens tornem a trobar amb un pressupost continuista que no aposta per l’ocupació, la promoció econòmica ni la justícia social i és reflexe del fracàs de les obres fallides de Bel

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa ha anunciat que votarà en contra del projecte de pressupostos que el govern de CiU, amb el suport dels Republicans de Tortosa, planteja per al 2017. El portaveu socialista, Enric Roig, ha dit que es tracta “d’un pressupost que no és creïble. I no és creïble com tampoc no ho és l’acció de govern de Bel i el seu equip, format per CiU i amb el suport dels Republicans de Tortosa, en definitiva del govern de Junts X NO. Sembla que estem al dia de la marmota, sempre diem el mateix, però és perquè ells, el govern de Junts X NO, no ens donen motius per canviar el nostre posicionament. Estem, una vegada més, davant un pressupost absolutament continuista i en la línia dels darrers anys. Un pressupost poc creïble que no aposta per l’ocupació, la promoció econòmica ni la justícia social i és el clar reflexe de les obres fallides de Bel i del govern de Junts X NO. I dic que no són creïbles per que són la continuació d’un fracàs. Només cal veure el lamentable espectacle de les obres del Pont i de la licitació del contracte de les piscines.”.

A banda d’aquestes contundents paraules, el regidor ha argumentat que el vot contrari es fa en base a cinc qüestions sorgides de les propostes que va fer el grup socialista.

No veiem cap ni una mesura destinada a polítiques d’ocupació davant una taxa d’atur que no podem ignorar. “Concretament no apareix cap partida destinada al Pacte Local per l’Ocupació, el punt estrella del que van fer bandera els Republicans de Tortosa en el seu acord de governança amb CiU, juntament amb la reforma del Pont de l’Estat, i a l’hora de la veritat ni una cosa ni l’altra es fan realitat i els Republicans únicament es conformen, com a bandera, amb els cartells de les entrades a la ciutat dient que som ciutat adscrita a l’AMI”

Els pressupostos no contemplen cap mesura ni cap partida important destinada a polítiques de promoció econòmica de la ciutat, cap mesura per a donar oportunitats a la gent jove, ni per aquelles persones que s’han quedat sense feina. “Per exemple, la partida destinada a Fira de Tortosa només s’incrementa pel fet de que se celebrarà Festast, i creiem que no pot ser que Expoebre, el màxim instrument de promoció del comerç i la indústria local no tingui més pes als pressupostos, com tantes vegades hem demanat els socialistes”.

Considerem que és un pressupost amb partides insuficients per a temes socials com la creació d’una borsa de llibres, els menjadors escolars o l’atenció en cap de setmana del Servei d’Assistència a Domicili “tema que no contempla directament la licitació del nou contracte del Servei d’Atenció Domiciliària quan els usuaris també necessiten atenció fora dels dies laborables”.

Les partides destinades al manteniment de la via pública, que actualment és un dels problemes més importants de la ciutat, no són suficients “ja hem vist els continus fracassos del govern en els contractes de neteja, de l’enllumenat o de parcs i jardins, que l’únic que comporten són reducció de mitjans i personals i més despesa degut a errades en els contractes”.

S’han destinat una partida de 150.000 € a Pressupostos Participatius, però no estem d’acord amb el plantejament proposat ja que “serà una empresa externa qui gestionarà aquest tema i cobrarà 13.000 € per fer-ho. A més, tal i com està plantejat qualsevol ciutadà podrà demanar que li arreglin el carrer davant de casa seva quan caldria vehicular-ho per obtenir el màxim benefici per a la ciutat”

Lluny de la proposat del PSC i d’un veritable desenvolupament de pressupostos participatius el govern, per rentar la car als Republicans, es plantegen un procediment sense participació i implicació dels grups de l’oposició, sense campanyes de difusió ni procés previ que tingui en compte associacions de veïns, representants dels ciutadans, assemblees i plataformes veïnals, etc.

En definitiva, es tracta d’uns pressupostos que no són els que necessita la ciutat, ara el moment de fer una proposta des de la prudència, però també des de la gosadia per crear llocs de treball i plantar les llavors després de la crisi. I estem en el cas contrari, estem davant d’uns pressupostos que ens plantegen de quina manera, de quin tarannà és el govern municipal, primer s’endeuten i ara escanyen als ciutadans “obsessionats en tornar els diners als bancs i escanyar a la ciutat no desenvolupant les polítiques que creiem que han de ser d’ocupació, creixement econòmic i justícia social. UN pressupost que únicament ha augmentat per incloure la fallida remodelació del Pont de l’Estat, que ja vam manifestar sobradament que creien que no era necessària una reforma d’aquesta envergadura, i la plurianualitat del préstec per a la construcció de les piscines que, com ja saben, no compartim ja que no és el model de gestió que creiem més adequat i no dóna cabuda a tots els tortosins i tortosines en tant en quant no disposa de piscina descoberta d’estiu, a més de ser un projecte que no ha estat consensuat amb la ciutadania” ha reblat Roig.

Aquests nous despropòsits del govern se sumen a les fallides d’altres contractes com el del SAD, caducat fa anys; el de la neteja d’edificis, amb acomiadaments, reducció horària i mal servei; el de la neteja viària, amb reducció de pressupost, acomiadaments i només cal veure com està la ciutat; el de l’enllumenat, que ha hagut de fer una ampliació per una mala licitació i encara hi ha zones a fosques i lo que havia de ser LED ja no ho són; els de parcs i jardins amb reducció de personal; una nefasta ampliació de la zona blava amb la resolució irregular del contracte i deixant sense fer el pàrquing de la plaça Mossèn Sòl; el del Pont de l’Estat, una obra innecessària, que està ocasionant perjudicis als comerciants de la zona i que durarà molts mesos; el de la recollida d’escombraries que s’ha de licitar i que veurem com acaba, el del Transport Públic amb tots els problemes que ja hem denunciat, el del servei de teleassistència pendent d’adjudicar, o el de les piscines.

A més els socialistes han anunciat que presentaran al·legacions a les ordenances

Pel que fa a les ordenances fiscals Roig ha recordat que el grup socialista ha estat persistent en fer propostes des de l’inici ja del anterior mandat sense obtenir cap resultat. Per aquest motiu ha anunciat que es presentaran al·legacions per tal de “fer més digna la vida dels tortosins i les tortosines, i en contemplen 15 sobre impostos, 4 de preus públics, 15 de taxes, 5 de tarifes i 4 de l’ordenança municipal de circulació i tenen com a finalitat l’activació econòmica i la creació de llocs de treball, recuperar el nucli antic i millorar la imatge de Tortosa; el foment de les energies renovables i el reciclatge i, especialment, fomentar una ciutat més justa i solidaria”, ha explicat Roig.

Roig ha insistit en que “La proposta del govern són unes ordenances fiscals de continuïtat, sense ambició i sense cap mena de sensibilitat per la ciutadania de Tortosa en les que les úniques modificacions que han presentat són rebaixar la taxa d’escombreries un 1%; la creació d’una nova taxa per a conducció de gossos perillosos per a altres acompanyants del gos que no siguin el seu propietari; l’aplicació del mateixos descomptes i bonificacions per als alumnes de l’Escola de Teatre, equiparant a l’Escola de Música; la creació d’una nova taxa per a reexpedició de carnets o alguns canvis tècnics en el redactat d’algun impost o assimilació a un altre”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada