dilluns, 7 de novembre del 2016

L’Assemblea de l’Agrupació Local de Tortosa del PSC aprova una proposta de resolució per demanar la convocatòria immediata d’eleccions primàries per escollir la secretari general del PSOE i un posterior congrés extraordinari

També es va aprovar una moció per demanar la creació de l’Autoritat Territorial de Mobilitat que doni solució al problema del transport, en una clara declaració d’intencions d’apostar pel desenvolupament industrial i econòmic del territori

Els fets i aconteixements de les passades setmanes al si del partit socialista han estat un punt d’inflexió determinant dintre de la història dels i les socialistes, que ens ha fet veure que tots i totes els que formem part del projecte i creiem en ell, hem de posar-nos a treballar per recompondre el nostre partit en tots els aspectes. Considerem incorrectes i inoportunes les actuacions que han propiciat l'actual situació en el Partit Socialista. En aquests moments s’ha creat un problema de credibilitat tant de les nostres estructures de funcionament com d'allò que representem i defenem. Davant de la situació creada entenem que és imprescindible que els òrgans del partit faciliten que la militància assumeixi el protagonisme que li correspon. Ha de ser escoltada, consultada, i en últim terme ha de ser possible que decideixi sobre el futur de la nostra organització política.

Per aquest motiu l’Assemblea de l’Agrupació Local de Tortosa, celebrada el dia 3 de novembre, va aprovar demanar la convocatòria immediata d’eleccions primàries per escollir la Secretaria General del partit i d’un posterior Congrés extraordinari del PSOE.

El socialistes tortosins pensem que l’actual situació en que es troba el nostre partit reclama la consulta, el més aviat possible, de les seves bases. En un moment de diferències profundes i debat intern viu, creiem fermament que cal atorgar la paraula i el vot al conjunt de la militància perquè, amb l’elecció del nou secretari o secretària general mitjançant la participació democràtica i directa, i la posterior celebració d’un Congrés, decideixi democràticament el futur del socialisme, debat i analitza àmpliament la posició política del PSOE i el seu model de partit.

La proposta també recull el suport de l’assemblea a la posició defensada pels diputats del PSC en votar “No a Rajoy” discrepant de la decisió del PSOE però, en qualsevol cas des del respecte mutu i defensa el model territorial de participació del PSC en un PSOE més federal i federalista. Per això entenen que són fonamentals els ponts entre el PSC i el PSOE. Amb el PSOE compartim valors i projecte, i és per això que ni creiem ni volem que hi hagi trencament.

La mateixa assemblea també va aprovar una proposta de resolució relacionada amb el problema del transport ferroviari a les Terres de l’Ebre.

S’ha demostrat sobradament que les Autoritats Territorials de Mobilitat (ATM), els plans directors i els Sistemes de Gestió de la Integració Tarifària (SGIT), establerts per La Llei 9/2003 de la Mobilitat, i per la Llei 21/2015 de finançament del Sistema de Transport Públic de Catalunya, són una eina vàlida per a la gestió i coordinació del transport públic, que reverteix directament en el benefici de l’usuari. Tot i això, a les Terres de l’Ebre, l’àrea de Lleida i les Comarques Centrals no serà possible una correcta implantació del SGIT si abans no s’aproven els respectius Plans Directors i es posen en funcionament les ATM.

Per aquest motiu els socialistes de l’agrupació de Tortosa han aprovat
  1. Demanar que s’insti al govern de la Generalitat de Catalunya a la creació de manera immediata de l’ATM de les Terres de l’Ebre - Priorat per tal de que les decisions preses en matèria de mobilitat siguin vinculants i consensuades amb el territori.
  2. Demanar que s’insti al govern de la Generalitat de Catalunya a dur a terme la recuperació i revisió del pla director de mobilitat de les Terres de l’Ebre, per tal de conèixer la realitat a partir de la qual desenvolupar-lo, amb dades actualitzades i fidedignes i propostes adequades a les necessitats actuals dels usuaris i que es permeti als ciutadans, organitzats en entitats i plataformes socials, participar-hi i estar degudament informats.
  3. Demanar que s’insti al govern de la Generalitat de Catalunya a dur a terme el desenvolupament total del Sistema de Gestió d’Integració Tarifària (SGIT) a les Terres de l’Ebre - Priorat.
En aquest sentit el primer secretari de l’agrupació, Joan Sabaté, ha volgut destacar la importància de l’aposta per les comunicacions i les infraestructures a Tortosa com a capital de les Terres de l’Ebre: “en un moment en que l’economia comença a donar senyals de recuperació és molt important que apostem pel desenvolupament industrial i econòmic de la nostra ciutat en pro del territori. Tenim el polígon Catalunya Sud preparat per acollir empreses i hem de continuar lluitant per impulsar i defensar les nostres infraestructures i comunicacions, i invertir fermament en recerca i desenvolupament per evitar que les Terres de l’Ebre quedem fora d’aquesta recuperació i siguin referència per a noves inversions i la implantació d’indústries i serveis” ha reblat Sabaté.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada