dimecres, 30 de novembre del 2016

El PSC ha presentat una moció al ple de desembre per demanar que es minimitzin els efectes que estan ocasionant les obres de reforma del Pont

Ara que les obres es reinicien, que s’han encarit en 217.600 € i que no sabem quan s’acabaran és el moment de donar resposta a les demandes dels comerciants

Avui, dimecres 30 de novembre, s’han reiniciat tímidament les obres de reforma del Pont de l’Estat. Unes obres que es reprenen a les portes de la campanya de Nadal, amb un encariment del seu cost, i sense saber amb certesa quan acabaran, ja que el compromís de les 3 setmanes de durada de les mateixes ja no és factible.

Per això creiem que és el moment de fer costat al comerç local i per aquest motiu el grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa, com ha fet els darrers anys, presentarà al ple de desembre una moció de suport i impuls municipal al comerç de Tortosa per minimitzar els efectes que continuen ocasionant les obres de reforma del Pont de l’Estat.

“El comerç de Tortosa està passant per una greu crisi en la que s’ha aturat el creixement i la facturació, en el que s’estan perdent llocs de treball i en que, cada dia més, existeix un risc de tancament de moltes botigues, a més de les que ja han tancat, i que ha fet que l’any 2016 hagi estat especialment difícil. A això se suma el fet de que les obres de reforma del Pont de l’Estat comporten una sèrie d’inconvenients que han generat una situació que no contribueix a facilitar la recuperació i l’impuls del comerç” ha manifestat el portaveu socialista, Enric Roig.

Per això des del PSC entenem que cal, ara més que mai, escoltar les demandes dels comerciants ja que, segons Roig, “les festes nadalenques són les més esperades pels botiguers i empresaris del comerç local, i creiem necessari donar facilitats als possibles visitants, usuaris i compradors dels comerços i el mercats, especialment al voltant d’aquestes dates Per això demanem a l’Ajuntament de Tortosa que, juntament amb els agents socials i comercials de la ciutat, estudiïn la creació i l’aplicació de les mesures i accions per tal de dinamitzar i impulsar el comerç local i d’aquesta manera minimitzar al màxim els perjudicis i inconvenients que estan causant les obres del Pont de l’Estat”.

D’altra banda i també relacionada amb el Nadal i el comerç, el PSC ha presentat una moció per convocar un concurs d’idees per a l’enllumenat de Nadal del 2017. “L’enllumenat nadalenc col·labora en bona mesura a la dinamització del comerç, del turisme i de la promoció de la ciutat, propiciant el que la gent surti al carrer i atraient nous visitants i, ja que l’Ajuntament té una partida per adquirir llums de Nadal, creiem que és una bona oportunitat per tal de proposar que Tortosa tingui un enllumenat nadalenc diferent, que denoti que es tracta d’una ciutat creativa i innovadora, i que sigui apreciada per tots els seus ciutadans i ciutadanes, creant així una oferta atractiva que serveixi per dinamitzar els carrers i eixos comercials” ha explicat Roig.

Finalment, el grup municipal del PSC presentarà també una moció per demanar la creació d’una Comissió especial de Transparència, Ètica i Bon Govern. Aquesta proposta sorgeix arrel de la implantació de la Llei de Transparència, en vigor des de l’1 de juliol de 2015, i del fet que molts ajuntaments han creat comissions d’estudi o informatives en aquest aspecte. En paraules de Roig “la proposta vol que aquesta comissió avaluï la transparència municipal; treballi per a que l’Ajuntament de Tortosa aposti per polítiques basades en el bon govern i transparència; i impulsi les mesures necessàries per implantar i per fomentar la transparència, l’ètica i el bon govern, així com que sigui l’encarregada de redactar una proposta de Codi Ètic”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada