dimarts, 2 de maig del 2017

“Continuem apostant pel comerç i proposem la creació d'un portal de comerç local de Tortosa en línia”

El grup municipal socialista també presentarà una moció per demanar que s’instal·lin bancs i mobiliari urbà a la plaça de Sant Jaume de Remolins

“El comerç a Tortosa és una de les activitats econòmiques més importants de la ciutat. Tortosa té un comerç viu, ric i divers, garantia de proximitat de tot tipus de productes. Tot i això passa per una situació difícil a conseqüència de la greu crisi econòmica general que ens afecta, que obliga a adaptar-se als nous temps per poder fer front als nous hàbits dels consumidors. En aquest sentit Internet i les noves tecnologies tenen un paper fonamental, per això pensem que cal vetllar per 'impulsar l'evolució del nostre comerç tradicional mitjançant la seva integració amb les noves tecnologies i l'accés a un major nombre de clients potencials.” Amb aquestes paraules el portaveu del grup municipal socialista, Enric Roig, ha explicat que presentaran una moció al proper ple del mes de maig per tal d’impulsar la creació d’un portal de comerç local en línia.

“Els darrers estudis d’hàbits comercials demostren que el 76% d’usuaris d’Internet compren a través de les xarxes. D’altra banda la Unió Europea està duent a terme polítiques per impulsar aquest tipus de comerç. Per això entenem que cal 'impulsar l'evolució del nostre comerç tradicional mitjançant la seva integració amb les noves tecnologies i l'accés a un major nombre de clients potencials i en aquest sentit presentem aquesta moció” ha dit Roig. La moció demana que l’Ajuntament de Tortosa impulsi amb la Federació Comercial i de Serveis de Tortosa i les associacions de comerciants, i amb el suport de la Cambra de comerç i les associacions patronals, la creació d'un portal de comerç en línia de Tortosa que doni visibilitat als productes i serveis dels comerços i empreses de la ciutat “entenent que també ha de restar obert a aquells establiments i empreses relacionats amb la restauració, el turisme, la cultura, l’esport i els serveis, i el Mercat Municipal i que es pugui comptar amb la col·laboració de proveïdors de tecnologia que facilitin a les empreses aquest objectiu” ha reblat Roig.


Moció per la instal·lació de bancs i mobiliari urbà ala plaça de Sant Jaume del barri de Remolins

Al ple de maig el grup socialista continua apostant per l’espai públic de la ciutat i per això ha presentat també una nova moció en aquest sentit. “Entenem i sempre hem defensat que l'espai públic ha de ser apropiat per la ciutadania, utilitzat, cuidat, gaudit per aquesta, i amb consciència de què és un espai per a ells i pel que s’han de preocupar i cuidar. Per això és necessari que el seu estat de manteniment i el seu equipament siguin els adequats. La plaça de Sant Jaume hauria de ser un d’aquests espais, però actualment no disposa de cap banc ni altre mobiliari urbà” ha manifestat Roig en relació a la proposta que presentarà el PSC per al seu debat al plenari i que demana la instal·lació de bancs i mobiliari urbà a la plaça de Sant Jaume de Remolins. “Creiem que un espai com la plaça de Sant Jaume, al barri de Remolins, és ideal per al gaudi de veïns i visitants, però actualment aquesta zona no disposa d’aquests elements. Ens han arribat queixes formulades pels veïns del barri, especialment per part de la gent gran, ja que s’han d’assentar als elements elevats de la plaça, que no són bancs, o han de treure les cadires de casa seva al carrer per poder fer un ús social de la plaça. Així mateix des de l’Associació de Veïns també ens han fet arribar aquesta petició com una de les seves necessitats per al barri i per això presentem aquesta moció” ha exposat el portaveu socialista.

En definitiva es tracta de dues mocions que són dos Propostes de Ciutat i que responen a algunes de les propostes que el grup socialista porta en el seu programa electoral, i que volen ajudar al creixement econòmic i la reactivació de la ciutat de Tortosa, la creació d’ocupació, la recuperació de la seva capitalitat i la millora del dia a dia dels seus ciutadans i ciutadanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada