dimecres, 3 de maig del 2017

El PSC aconsegueix 20 noves places concertades a la residència Sant Miquel Arcàngel de Tortosa

La proposta presentada pel PSC al Parlament de Catalunya posa fi a 20 anys de congelació de places concertades a la residència de Tortosa

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha aconseguit aprovar la seva proposta de resolució que insta al Govern de la Generalitat a concertar 20 noves places residencials a la Residència Diocesana Sant Miquel Arcàngel de Tortosa. La proposta, aprovada per unanimitat dels grups parlamentaris, va ser registrada al Parlament de Catalunya al mes de març, després de la visita que el diputat socialista Raül Moreno va fer a la residència, acompanyat del Primer Secretari de la Federació del PSC, Manel de la Vega, de Dolors Bel, secretària d’Atenció a les Persones i de Maria Beltran, secretària de Política Municipal a l’Ebre i del Primer Secretari de l'Agrupació de Tortosa, Enric Roig.

En la reunió mantinguda amb els representants del Patronat de la Fundació Sant Miquel Arcàngel, aquests van traslladar als representants socialistes la necessitat d'ampliar el nombre de places concertades, congelades des de fa 20 anys, per donar resposta a la llista d'espera actual, d'unes 144 persones. D'aquesta manera, la residència posarà a disposició de la ciutadania gairebé la totalitat de les 145 places de què disposen, a més de les 50 places de Centre de Dia.

Fruit d'aquesta demanda i del compromís adquirit amb el Patronat, el grup Parlamentari Socialista va registrar a la Comissió de Benestar Social i Famílies una proposta de resolució reclamant les noves places concertades. Resolució que ha estat debatuda i aprovada per unanimitat a la comissió, a la que han assistit tant el líder socialista de Tortosa, Enric Roig, com el Sr. Joaquim Amaré en representació del Patronat. El text concreta que el Govern haurà de concertar 20 noves places en el termini de tres mesos d'acord amb la programació territorial dels Serveis Socials Especialitzats 2015-2018. En aquesta programació, el Baix Ebre és considerada una comarca d'alta prioritat, amb un dèficit de places residencials d'un -34,8%, i que necessita entre 48 i 98 places residencials assistides abans de l'any 2018.

El diputat socialista Raül Moreno, s'ha mostrat satisfet per la proposta aprovada avui, i ha manifestat que "hem fet allò que el Govern no ha fet en els darrers anys. Vint noves places és una bona notícia per al conjunt de tortosins i tortosines, que no hauran de marxar a altres poblacions per accedir a una plaça de residència". Tot i així, el diputat adverteix que "encara queda molt per fer. El dèficit històric de recursos assistencials a les Terres de l'Ebre és preocupant. Fins i tot, les previsions del govern indiquen que es necessiten un centenar de places per donar resposta a la demanda abans del 2018. Avui hem aconseguit 20 de noves, però continuarem treballant per garantir els serveis necessaris i una atenció de qualitat a l'Ebre".

Per la seva banda, el Primer Secretari del PSC de Tortosa manifesta que “és un deure del govern estar al costat de les persones i dels col·lectius més vulnerables, de la gent gran. Tenint en compte que les Terres de l’Ebre sofreix un envelliment de la seua població, és prioritari l’atenció de la gent gran, i amb dignitat”. Roig ha reblat que “la concertació de places ha de tornar a ser objectiu prioritari, no només a Tortosa, sinó a les Terres de l’Ebre, i evitar els continus trastorns familiars que actualment es produeixen a la nostra ciutat, pels trasllats d’usuaris de Tortosa a altres poblacions, per la manca de places que actualment estem patint”

La Residència Diocesana per a la Gent Gran Sant Miquel Arcàngel dóna servei a tota la comarca del Baix Ebre, és a dir, a una població de prop de 80.000 persones. Una comarca amb més de 8.577 persones amb més de 75 anys, de les quals 3.492 viuen a la mateixa ciutat de Tortosa. La concertació de places esdevé un recurs de primera necessitat, més encara si tenim en compte l'alt índex d'envelliment de la població i la seva renda per càpita, amb rendes que provenen sovint del subsidi agrari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada