divendres, 5 de maig del 2017

Roig: “als socialistes ens continua dolent Tortosa per la nefasta gestió del govern de Bel”

El nou fracàs d’ExpoEbre, del que tothom en parla, és una mostra més de l’immobilisme del govern i de la paràlisi de la ciutat

“El passat mes de gener en roda de premsa el PSC valoràvem els 10 anys de govern de Bel parafrasejant a Unamuno, Ortega y Gasset i Quevedo... “Mos dol Tortosa”. Cinc mesos després tornem a estar aquí per dir que ens continua dolent Tortosa.” Amb aquestes paraules el portaveu socialista, Enric Roig, ha iniciat la roda de premsa en què ha tornat a evidenciar el sentiment d’aturada general de Tortosa, posant com exemple ExpoEbre, les piscines, les obres del pont o el cas Tèrmyca.

Aquest sentiment s’ha refermat molt clarament amb el fet de que ExpoEbre ha tornat a ser, un any més, un nou fracàs. “És evident que, quan visites any rere any la Fira, cada edició compta amb menys expositors i poca participació, tant de visitants com d’agents comercials, i això fa que ExpoEbre no sigui un atractiu per als expositors i hagi entrat en decadència sense que s’hagi consolidat un model de Fira vàlid i que funcioni” ha manifestat Roig, que, davant la necessitat de plantejar i crear una sèrie d’estratègies que permetin rellançar ExpoEbre com la fira de fires, ha dit que “tornarem a presentar una nova moció per oferir el poc o molt que sabem per intentar que ExpoEbre i Fira Tortosa siguin un revulsiu front a la crisi econòmica i un dels pilars del creixement econòmic de la ciutat”. Roig ha comentat també el fet de que el govern ha trencat el pacte tàcit de no polititzar ExpoEbre permetent la presència d’un estand de l’Assemblea Nacional Catalana.

Un projecte de piscines que no té piscina descoberta d’estiu

Un altre dels fets que evidencia aquesta situació és el projecte de piscines aprovat en el darrer ple, en paraules de Roig “aquest projecte, el del govern de Bel, deixarà als tortosins i tortosines sense poder de gaudir d’una piscina recreativa descoberta d’estiu. Perquè, per molt que defensin que hi ha una piscina que pot obrir un lateral i que hi ha un solàrium exterior, això, no és ni serà mai una piscina descoberta. I ens continua dolent un projecte que no és per a tots els tortosins i tortosines i al que s’ha arribat després d’un llarg camí de despropòsits i falses promeses.”

Unes obres del Pont que no sabem quan acabaran

El 2 de juny farà 1 any que van començar les obres de reforma del pont de l’Estat i encara no se sap quan acabaran. “El 27 de febrer la Junta de Govern va aprovar una pròrroga dels treballs fins el 3 de juny, a expenses de la modificació del projecte que encara no està enllestida” ha explicat Roig, qui ha afegit que “el 24 d’abril es va aprovar la contractació de la pròrroga de la direcció d’obra amb un termini que finalitza el 9 de desembre. Això vol dir que l’obra encara s’allargarà fins els desembre?”. Tot això acompanyat de declaracions de l’alcalde que confia que s’acabarà per la Festa del Renaixement, després se’n desdiu, i ara diu que per aquesta data el trànsit estarà recuperat però l’obra no estarà acabada.

Tornem a demanar explicacions per les investigacions sobre el cas Tèrmyca

Davant el continuat silenci del govern després de la publicació a un mitjà nacional d’una notícia en relació a les activitats de l’empresa municipal Gumtsa amb l’empresa Efial, Roig ha insistit en què “el Sr. Bel i la Sra. Roigé han de donar explicacions sobre si han compromès o no l’Ajuntament de Tortosa en aquest assumpte. Així mateix els seus socis de govern, els Republicans de Tortosa, també haurien de dir alguna cosa al respecte”.

Els socialistes continuen treballant per Tortosa i aconseguint recollir fruits

Afortunadament i davant aquest desgavell, els socialistes anem treballant i aconseguint fites com l’aprovació de dues esmenes als pressupostos que permetran la construcció de la nova seu judicial i la redacció del projecte del nou hospital. Lamentem, però que el delegat de salut, Sr. Piñas, afirmi ara que no és necessària la construcció d’aquest nou hospital. D’altra banda s’ha aconseguit, després de 20 anys, que s’atorguin 20 noves places concertades a la residència Sant Miquel Arcàngel de Tortosa.

“Estem immersos en una situació endogàmica d’aturada general que, si continua així, lluny de fer-nos sortir de la crisi, farà que la ciutat acabi morint. Però nosaltres confiem que la voluntat històrica dels tortosins i tortosines ens ajudi a redibuixar Tortosa per a que torni a ser la ciutat de les oportunitats” ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada