dimarts, 9 de maig del 2017

Roig: “lamentem que el govern entengui l’espai públic com un espai de conflicte i no de relació”

El govern no aprova una proposta per crear una plataforma de comerç en línia que activi i impulsi el comerç de Tortosa

El passat ple va tornar a posar de manifest que el govern no vol donar resposta a les demandes de la ciutadania ni tenir cura de l’espai públic, no aprovant la nostra proposta de posar bancs a la plaça Sant Jaume de Remolins. Segons el govern aquests es van enretirar a demanda dels veïns perquè donaven lloc a problemes de convivència. El portaveu socialista, Enric Roig, ha lamentat que l’espai públic es vegi com un lloc de conflicte: “l’espai públic ha de ser utilitzat, cuidat i gaudit per la ciutadania, i amb consciència de què és un espai per a ells i pel que s’han de preocupar i cuidar, i que en bones condicions genera sentiment de seguretat, de benestar i afavoreix les relacions i el sentit de ciutat. I aquesta proposta es va presentar perquè és una petició de l’associació de veïns”. Roig també va contestar a la intervenció del Sr. Marià Martínez, que va dir que si hi ha bancs la gent s’assenta, dient que “evidentment els bancs són per assentar-se”.

Tot i això el govern va reconèixer que l’espai públic té mancances que s’han de solucionar, i que alguns d’aquests aspectes ja estaven recollits als pressupostos participatius, al que Roig va respondre que “hi ha vida més enllà dels pressupostos participatius. El que s’ha de fer és incrementar les partides de manteniment i d’espai públic”. Finalment Roig va manifestar que “de totes maneres estem contents perquè ara es posaran en contacte amb els veïns i solucionaran el tema, igual que van fer amb el parc Lluís Companys”.

Tampoc es va aprovar la proposta per crear una plataforma de comerç local en línia, argumentant que aquests temes han de ser iniciatives privades sorgides del consens amb els comerciants, al que Roig ha dit que “es tracta d’una proposta en la que l’administració ha de coordinar i impulsar accions que contribueixin a la reactivació econòmica i a afavorir un model comercial de qualitat, adaptat a les necessitats actuals, pròxim al ciutadà, competitiu i generador de llocs de treball i riquesa, tal i com recullen les mesures 22 i 23 del nostre Pla d’Impuls al Comerç” i ha afegit que “aquest govern no té cap ambició per treure res endavant i tot ho deixen a la sort i als emprenedors. Afortunadament alguns representants d’entitats comercials ja se’ns han adreçat per parlar d’aquesta tema que intentarem treure endavant d’alguna manera”.

Bel i Roigé menteixen una vegada més respecte a les obres del Pont de l’Estat

Aquest ple va tornar a posar de manifesta la confusió a que ens té acostumat el govern sobre l’acabament de les obres del pont. L’alcalde, amb l’habitual to ofenedor i manca de respecte, va acusar a Roig de dir que les obres finalitzarien al mes de desembre, al que el portaveu socialista va respondre que “en cap cas hem dit que les obres finalitzarien el mes de desembre, només que s’ha licitat de nou la direcció d’obra des del 9 de juny fins al 9 de desembre. És veritat o no?” obtenint resposta afirmativa per part de l’alcalde. Aquesta licitació es va passar per junta de govern, en data 24 d’abril, com un punt fóra de l’ordre del dia i no va ser explicat en comissió com va afirmar la regidora d’urbanisme, Sra. Roigé. “És molt greu que l’alcalde i la regidora d’urbanisme menteixin contínuament en aquests i altres temes. I respecte a les obres, desitjo que s’acabin aviat per tot el sacrifici que estan fent els tortosins i tortosines” ha reblat Roig.

CiU, àlies PDeCAT, i l’equip de govern infringeixen les ordenances

El ple tampoc va aprovar la proposta del PP pel foment de la neteja de les pintades incíviques a la ciutat, entenent que ja ho fa la brigada i que hi ha una ordenança que penalitza aquestes actuacions. “Però com ha de conscienciar-se la gent del compliment de les ordenances i fer-ne cas si el propi govern no les compleix?” ha dit Roig, qui ha mostrat una imatge de dos cartells, un del PDeCAT i un d’Expoebre, penjats a la façana d’un edifici quan “l’article 10 de l’ordenança Reguladora del Bon Ús de la Via Pública i dels Espais Públics prohibeix la col·locació de cartells a edificis instal·lacions municipals, en qualsevol espai públic o element del paisatge o en el mobiliari urbà o espais verds. Aquest és l’exemple que dóna el govern?”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada