dilluns, 23 d’octubre del 2017

Alcaldes i regidors visiten les institucions europees per conèixer noves vies de finançament


El passat 17 i 18 d'Octubre, l'eurodiputat Javi López va rebre al Parlament Europeu la visita d’un grup d’alcaldes, alcaldesses i regidors socialistes catalans amb la finalitat de conèixer de primera ma les diferents línees de finançament que ofereix la Comissió Europea tant a muncipis com a regions. Al llarg d'aquesta estada han pogut traslladar a l'eurodiputat la seva experiència sobre com afronten no només la situació política a Catalunya, sino també els reptes als seus municipis, tals com la lluita contra l’atur, la protecció de la cohesió social, el desenvolupament urbà o la preservació del medi ambient.
El dimarts es van poder reunir amb representants de la Direcció General de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea i del programa Horitzó 2020 per compartir estratègies en favor de la cohesió regional i la millora de territoris amb menors nivells de desenvolupament. "Un dels motius de ser de la integració europea és reduïr al màxim les disparitats entre regions i corregir els dèficits d'infraestructures i serveis bàsics, accions que s'han dut a terme amb èxit a través dels fons de cohesió. La participació d'alcaldes i altres líders locals és clau pel bon funcionament d'aquests programes".

El dimecres va ser el torn de treballar sobre programes contra l’atur juvenil i per la inclusió dels i les joves al mercat laboral en condicions dignes. Reunits amb representants de la Direcció General de Treball de la Comissió Europea, els alcaldes/ses i regidors van poder compartir i avaluar les estratègies que han dut a terme als seus municipis per implementar la Garantía Juvenil. "Els i les joves son una prioritat pels socialistes catalans. Des del món local, els nostres representants executen amb eficàcia, molts cops en absència d'altres administracions, els programes que s'impulsen desde la UE per tal d'empoderar una generació que demana, i mereix, oportunitats laborals dignes".

A més van mantenir una trobada amb el Secretari de Política Municipal del PSC, Jaume Collboni, en la que va traslladar l'estat de la candidatura de la ciutat de Barcelona per acollir l'Agència Europea del Medicament (EMA). A la tarda es va fer la presentació oficial de la candidatura a la Representació permanent d'Espanya davant UE a la que van assistir la Minsitra de Sanitat Dolors Montserrat, el Conseller de Salut Toni Comín i el Tinent d'Alcalde de Barcelona Jaume Collboni. 

Finalment, a la tarda van participar a la conferència Together, organitzada pel grup de socialistes i demòcrates amb conferenciants com Gianni Pittella, President del Grup Parlamentari S&D, Federica Mogherini, Vicepresidenta de la Comissió Europea i Alta Representant per a la Política Exterior i de Seguretat, i Pedro Sanchez, Secretari General del PSOE.

Es van poder reunir amb Pedro Sánchez qui els va traslladar el seu orgull per la feina que realitzen, defensant des de la trinxera dels seus municipis la legalitat, el diàleg, i la molt necessària reforma constitucional. Els alcaldes i regidors van voler traslladar la dificultat del moment i que sense cap mena de dubrte ara mateix fan d'última trinxera, fent costat als seus veïns, suplint molts cops la fracassada gestió de les polítiques socials per part de la Generalitat.

Assistents:

Enric Roig, Regidor i President del Consell Comarcal del Baix Ebre.
Ignasi Gimenez, alcalde de Castellar del Vallés i President Comarcal del Vallés Occidental.
Lorena Gonzàlez, Regidora de promoció económica i festes de Balaguer.
Cristian Fernàndez, Regidor delegat de l'àrea de ciutadania, promoció econòmica, comerç i ocupació, de Lloret de Mar.
Juan Pablo Beas, Regidor de Cultura i Joventut, Transparència i Participació, de Sant Andreu de la Barca.
Silvia Biosca, 3ª Tinent d'alcalde, Coordinadora de presidència, Planificació i Comunicació, de Pineda de Mar.
Josep Melcior Muñoz, Regidor de l'àrea econòmica i organització, de Sant Feliu de Guixols.
Jordi Planell, Regidor de governació i seguretat, 8è tinent de alcalde, de Castelldefels.
Antonio Ramón Molar, Regidor d'esports, equipaments esportius, promoció de la salut, mobilitat i salut pública, de Esparraguera.
Ignasi Simón, Alcalde de Lliça d'Amunt.
Jordi Urrea, 2n Tinent d'alcalde, Regidor d'urbanisme, de Vallirana.
Maria Dolores Leyva, Regidora de serveis generals, urbanisme, habitatge i recursos humans, de Sant Just d'Esvern.
Maria Inmacualda Costa, Diputada delegada de medi ambient, salut pública i territori, de El Vendrell /Diputació de Tarragona.
Maria José Beltrán, Alcaldessa i Diputada Provincial, Delegada dels prèstecs a ens locals, de Tivenys/Diputació de Tarragona.
Eva Maria Menor, Alcaldesas de Badia del Vallés.
Adrià Ignasi Seras, Regidor de serveis económics, contractació, compres i informàtica, de Calafell.
Noemí Trucharte Cervera, Alcaldessa, de Vilanova del Camí.
Óscar Sierra, Alcalde de la Llagosta.
Jordi López, Regidor de Mora la Nova

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada