dimarts, 24 d’octubre del 2017

El grup municipal del PSC no assistirà al ple extraordinari d’avui dimarts 24 d'octubre

El govern no accepta la moció presentada pel grup socialista instant a la convocatòria immediata de noves eleccions al Parlament de Catalunya

Davant de la convocatòria d’un ple extraordinari i urgent per avui dimarts 24 d’octubre, en el que s’ha de tractar la proposta de la presidència per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya, el grup municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya ha presentat una altra proposta per debatre, en la que insta al President del Govern de la Generalitat a que convoqui immediatament unes noves eleccions al Parlament de Catalunya com a una de les sortides a l’atzucac polític que vivim i a la paràlisis parlamentària que pateix la nostra institució legislativa.

Des del grup municipal del PSC volem manifestar el nostre rebuig, una vegada més, a les formes en que el govern municipal tracta al nostre grup ja que, davant la nostra voluntat de debatre aquesta moció en relació a l'aplicació de l'article 155 i dels fets que són d’actualitat política al nostre país, la resposta de l'alcalde ha estat, com ja era d'esperar, el seu rebuig al·legant que el que es presenta a debat a l'ordre del dia convocat, és una moció de presidència i que la nostra és d'un grup polític i per tant no te cabuda en aquest Ple.

Considerem que els arguments que esgrimeix el govern municipal no són consistents i que, una vegada més, el que fan és aplicar el rodet que els hi dona el fet de tenir la majoria, sustentada pel republicans, per poder fer el que volen sense tenir en compte a l'oposició.

Si no podem debatre diferents punts de vista d'un mateix tema i no és pot discutir la nostra posició política davant un tema tan transcendental pel nostre país, en uns moments tant convulsos i de tanta incertesa, entenem que es vulneren els principis democràtics més elementals, i això el nostre grup municipal no ho pot permetre.

Els que, com el senyor Bel, s'omplen la boca darrerament de democràcia i lliure expressió del poble ens impedeixen en un Ple municipal poder presentar una moció per debatre la nostra posició política. Per tant, i atenent a les consideracions que els hem fet, el nostre grup municipal ha pres la decisió de no assistir al Ple convocat per a aquesta tarda en protesta pel que natros considerem com una vulneració flagrant del nostre dret d’expressió. I els volem recordar que això no és la primera vegada que passa. Ja que en dues ocasions anteriors el govern del sr. Bel ja va fer el mateix.

No podem acceptar de cap manera que no se'ns deixi presentar i debatre una moció al Ple municipal, màxim òrgan de representació de la sobirania ciutadana i espai que natros entenem de debat democràtic, on tots ens hauríem de sentir representats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada