dimarts, 31 d’octubre del 2017

El grup municipal socialista ha presentat dues mocions sobre l’espai públic al proper ple i anuncia propostes per al pressupost de 2018

Roig: “Esperem que amb la nova situació política el Sr. Bel i la Sra. Roigé, lliures de les seves obligacions a Madrid i Barcelona, es dediquin plenament a treballar per Tortosa”

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa ha presentat avui les seves propostes per al proper ple en forma de dues mocions directament relacionades amb l’espai públic, demostrant així que segueixen treballant amb normalitat en la vida municipal tot i els moments en què ens trobem. “Cal seguir treballant dia a dia per la nostra ciutat i pels tortosins i tortosines ja que ells són la nostra prioritat, per això presentem les nostres propostes al ple i als pressupostos de 2018” ha explicat el portaveu socialista Enric Roig.



La primera de les mocions presentades està relacionada amb la calor resultant de la climatologia de Tortosa a l’estiu. “El clima de la ciutat és càlid i temperat, però els darrers temps estem vivint un increment constant de les temperatures a l’estiu, amb xifres rècords que superen els 40º. Moltes persones se’ns han adreçat per explicar-nos que no poden sortir al carrer ja que no troben prou refugi a l’ombra en determinats espais com el pas entre l’estació i el carrer Ronda Docks o la plaça Francesc Macià a Ferreries” ha exposat Roig, qui ha dit que “no pot ser que els tortosins i tortosines no puguin sortir al carrer i gaudir de l’espai públic perquèno hi ha prou ombres. Per això amb aquesta proposta demanem la instal·lació d’umbracles a aquests espais de manera que ofereixen un refugi al sol en els mesos d’estiu.”

Aquest tipus d’instal·lacions ja s’han dut a terme en altres municipis i estan funcionant amb molta acollida. “Es tracta d’instal·lacions confirmades per estructures lleugeres que estèticament donen personalitat als espais on s’instal·len i a ells es poden fer activitats lúdiques o artístiques que fomenten les relacions socials entre els ciutadans i, fins i tot, poden constituir un atractiu per revitalitzar el comerç de la zona.” Ha matisat l’edil socialista.

Moció per demanar accions de sensibilització ciutadana pel manteniment de l’espai públic de Tortosa

L’altra moció que ha presentat el grup socialista per al ple de novembre també està directament relacionada amb l’espai públic, en aquest cas amb el seu manteniment. Segons ha exposat Roig, ”Tortosa està bruta, fosca i el manteniment de l’espai públic és molt deficient i tot i l’existència de l’ordenança reguladora del bon ús de la via pública i de l’ordenança municipal general de medi ambient, que regulen els comportaments ciutadans respecte a l’espai públic, el medi ambient i la convivència ciutadana, continuen havent actes incívics que afecten i denigren l’espai públic.” “Aquest incivisme s’ha d’afrontar seriosament per evitar i corregir aquestes situacions i fomentar la convivència i el civisme, però no només des de l’administració sinó amb la cooperació dels agents econòmics, educatius, esportius, associatius, etc. per aconseguir sensibilitzar a la població.”

Per això amb aquesta moció el grup socialista demana la posada en marxa d’una campanya de sensibilització pel civisme a la via pública que, entre d’altres, doni a conèixer la quantitat de diners que es destina a les tasques de manteniment de l'espai públic, i els efectes econòmics que té el no ser respectuós amb ell. “Per exemple, podria informar sobre el cost d'un contenidor nou en el cas que es trenqui, sobre el cost de la recollida d'excrements dels animals, el cost de substituir una paperera trencada, una planta arrencada, el de netejar les pintades de les parets o el de reposar un punt de llum, entre d’altres” ha dit el regidor. A partir d’aquesta campanya es podrà realitzar un Informe sobre el civisme en el qual es recopilin aquelles dades que indiquin el nivell de civisme i incivisme a la ciutat per poder desenvolupar estratègies d’acció per al civisme que facin que la gent se senti responsable i tingui cura de l’espai públic. “Està clar que l’Ajuntament de Tortosa té l’obligació de mantenir, renovar i conservar el mobiliari urbà, però també ha de vetllar perquè els ciutadans i ciutadanes prenguin consciència de la seva conservació i cura.” Ha reblat Roig.

El PSC anuncia també que presentarà propostes per al pressupost de 2018

D’altra banda el grup socialista ja ha anunciat que està treballant en les propostes per al pressupost municipal de 2018. “Com cada any tenim propostes per uns pressupostos que sigui creïbles, i per a tots i totes. Propostes per a que el pressupost de 2018 no sigui continuista ni en la línia dels darrers anys. Propostes per uns pressupostos que aposten per l’ocupació, la promoció econòmica i la justícia social. Propostes per evitar un pressupost que sigui un clar reflexe de les obres fallides del govern de Bel" ha explicat Roig, que ha matisat que les propostes es basen en cinc grans àrees o punts:
  1. Ocupació. Amb la creació d’un Pacte Local per l’Ocupació, destinat a la creació d’ocupació com a punt bàsic.
  2. Promoció i reactivació econòmica. Dotant suficientment la participació en Fires de Turismes nacionals i internacionals, Fira Tortosa i destinant partides a la creació de concursos i premis per a iniciatives emprenedores i empreses del municipi amb bones pràctiques laborals i per potenciar el comerç i botigues de Tortosa.
  3. Serveis a les persones. Amb la creació de partides per a la creació d’una borsa de llibres escolars, per a la obertura dels menjadors escolars a l’estiu o per l’obertura del servei del SAD en caps de setmana
  4. Manteniment i neteja. Dotant amb més recursos la partida destinada a manteniment de parcs i jardins, augmentant la partida destinada a la reposició del mobiliari urbà o creant una partida per a campanyes de sensibilització.
  5. Pressupostos veritablement participatius. Amb més dotació pressupostària i que siguin veritablement participatius.
Roig ha conclòs dient que “continuem treballant per Tortosa i fent propostes i esperem que, ara que el Parlament de Catalunya s’ha dissolt i que la Sra. Roigé ja no és diputada; i que, “en haver estat constituïda” la República, el Sr. Bel renunciarà per dignitat a la seva acta com a diputat d’un govern estranger, tindran molt més temps per treballar plenament per Tortosa i no dedicar-se tant a Madrid i Barcelona.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada