divendres, 6 d’octubre del 2017

Proposta de resolució per exigir el diàleg. Ni DUI ni 155, negociació


L’executiva de l’Agrupació Local del PSC de Tortosa aposta per un canvi d’interlocutors i demana la dimissió de Puigdemont i Rajoy entenent que no són vàlids per al diàleg

Ahir dijous 5 d’octubre es va reunir l’Executiva de l’Agrupació Local del Partit dels Socialistes de Catalunya de Tortosa per tal d’acordar una proposta de resolució per exigir el diàleg i la negociació davant la possibilitat d’aplicació de l’article 155 de la Constitució o d’una declaració unilateral d‘independència. La proposta de resolució acordada diu el següent:


“El fracàs de la política que els socialistes hem denunciat des de fa temps ens ha portat als fets lamentables del passat 1 d’octubre en una jornada ben trista".

La incapacitat pel diàleg dels governs presidits per Carles Puigdemont i Mariano Rajoy, i la decisió temerària de la majoria parlamentària independentista de celebrar un referèndum unilateral i il•legal, que tampoc ha rebut una resposta política del govern d’Espanya, han estat la causa del xoc de trens sobre el que hem advertit fa temps.

La irresponsabilitat d’uns i altres ens ha portat fins aquí, i no volem que actuacions policials amb ús de la força puguin malmetre la convivència que, malgrat tot, segueix absolutament vigent a Catalunya.

Ara mateix, els presidents Rajoy i Puigdemont estan obligats a dialogar per evitar mals majors. Ara mateix han de posar les bases perquè es produeixi el diàleg i la negociació que han estat incapaços de mantenir al llarg dels darrers cinc anys.

Ni Rajoy ni Puigdemont han estat a l’alçada. Han de reflexionar sobre si són les persones més adequades per impulsar el diàleg. Si no es veuen capaços de restablir la normalitat i d’obrir la porta a una negociació seriosa, el millor és que renunciïn a les seves responsabilitats en favor de qui pugui fer-ho, o de procedir a convocar eleccions avançades a Catalunya i Espanya.

Ni Catalunya ni el conjunt d’Espanya no es mereixen això. Hi ha un altre camí. Els partidaris del diàleg hem de ser capaços d’ajudar, des de dins o des de fora dels governs, a una negociació que ha de culminar en un pacte que ha d’incloure l’instrument que permeti votar als catalans amb totes les garanties i, si el contingut del pacte inclou una reforma constitucional, al conjunt dels espanyols. Els socialistes ho hem demanat des de fa molt de temps. Hem proporcionat voluntat pel diàleg, instruments pel diàleg amb la creació d’una Comissió al Congrés dels Diputats, i propostes concretes.

Fem una crida a la calma i la serenitat. El problema que tenim entre mans i les tensions desfermades diumenge tenen solució a través d’un diàleg sincer al que ens comprometem i al que emplacem a totes les institucions i totes les forces polítiques.

És per aquests motius que l'Agrupació Local de Tortosa del Partit dels Socialistes de Catalunya a Tortosa:
  1. Exigim als governs català i espanyol que dialoguin per buscar una sortida per a Catalunya arran d'un clima polític de 'gravetat extrema' com el que s'està vivint. Fem una crida a l’obertura d’una via política per a la recerca de solucions.
  2. Per tal de poder afrontar amb garanties d’èxit aquesta solució cal canviar als actuals interlocutors al Govern de la Generalitat i al Govern de l’Estat perquè no han estat capaços de trobar una via de sortida. No ens podem perdre més temps mentre uns i altre demostren la seva incapacitat i irresponsabilitat davant el repte que vivim a Catalunya i a la resta de l’Estat. Estem convençut que els avenços polítics s’aconsegueixen per vies polítiques.
  3. Defensem els drets civils, la legalitat i la cohesió, i la unitat del poble català, i manifestem que cap solució política vindrà de la instal·lació de les institucions en la il·legalitat, ni només de l’aplicació de la força de l’Estat de Dret.
Salvem l’autogovern de Catalunya davant la voluntat del Partit Popular d’aplicar l’article 155 de la Constitució.

Salvem l’autogovern de Catalunya enfrontant-nos a la DUI que proposa el govern català.

Volem diàleg: PARLEM!!!”

La reunió va comptar amb la presència de la diputada al Parlament Rosa Mª Ibarra per tal de debatre sobre l’actual situació política a Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada