dimarts, 20 de març del 2018

Convergència i els Republicans de Bítem rebutgen reclamar a la Generalitat el deute pendent amb la llar d'infants municipal

La portaveu del PSC a l'EMD, Tere Castellà, ha titllat de lamentable el fet que el govern renunciï a uns diners que corresponen per llei a l'escola bressol del poble de Bítem

El grup del PSC a l'EMD de Bítem, va presentar una moció al Ple del passat 6 de març, per instar a la Generalitat a què retorni el deute contret i pendent d'abonar per la gestió del servei de les escoles bressol municipals.

I ho va fer amb la mateixa moció que van presentar tant el grup municipal a l'Ajuntament de Tortosa, com el grup comarcal al Consell Comarcal del Baix Ebre, i que van ser aprovades per unanimitat per tots els grups, fins i tot del Partit Popular.

La moció recorda que, tot i que la llei estableix que l'ensenyament de 0 a 3 anys és de competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya, l'any 2012 aquesta va reduir, i va deixar de pagar després, la part corresponent al conveni entre administracions per finançar les escoles bressol municipals. Alguns ajuntaments ho van denunciar davant els tribunals, i el TSJC ha condemnat a la Generalitat a liquidar el deute contret amb els ajuntaments.

"En el cas del terme municipal de Tortosa són dos les escoles bressol afectades per aquestes retallades, entre elles la de Bítem. Retallades que s'han assumit en part pels ajuntaments, o ens locals, i per les mateixes famílies"ha dit la portaveu del PSC a l'EMD, Tere Castellà, "per tant, ens sembla lamentable que es renunciï a uns diners que corresponen a la llar d'infants del poble i que provenen d'aportacions de l'EMD i dels mateixos usuaris."

Des del PSC qualifiquem aquest fet d'inexplicable "i no entenem com el Sr. Cugat ha pogut votar en contra d'un benefici per al seu poble reconegut per llei, quan a Tortosa, el govern dels mateixos grups polítics, van votar a favor" ha reblat Castellà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada